Året der gik!

2004 har været et fantastisk shetlands år for os med mange store oplevelser og glæder.

26 føl kom til verden på Stjernen med en herlig farvefordeling:
 5 sorte, 5 palominoer, 4 sortbrogede, 5 røde, 3 rødbrogede, 3 brune og et brunbroget føl.
Af disse føl er 12 hingsføl og 14 er hoppeføl

En af året første store glæder var da vi fik meddelelsen om at Stjernens Patrick var blevet godkendt med 40 point ved den Svenske hingste kåring. Det er jo virkelig skønt når ens opdræt begynder at gøre sig gældende i udlandet og der findes jo ikke ret mange Dansk opdrættede hingste som er godkendt i Sverige, så glæden var stor.


 Stjernens Patrick
Foto: Camilla Kjellmann

Vi er meget glade for at kunne ønske Annneli og Fredrik Jedenius, Stuteri Skätten et
KÆMPE GRATTIS!

På dansk jord, kunne vi i april, ved plageskuet på Dorthealyst også glæde os over endnu et afkom efter Southfieldgate Goldstrike ( far til Patrick), nemlig Stjernens Showgirl, hun blev bedste 1 års miniature hoppeplag.


Tillykke til Dorte Harpsøe.

Holdet for 1 års miniature hingstplage blev vundet af Stjernens Gavtyv, nummer to var Stjernens Ashley. For at fuldende dagen blev Bergeruds Playboy bedste 2 års miniature hingstplag. Playboy er jo lidt speciel da hans opdrætter Jonna, faktisk har givet ham til min datter Tina,

I Maj måned blev Tina konfirmeret og denne dag blev endnu mere speciel da Elsebeth og Svend Åge, Stutteri Hedegårde tog turen fra Sønder Jylland for at køre Tina i Karet, er det ikke utroligt hvad "shetlands venner" stiller op til ! Det vil jeg aldrig glemme, tak Elsebeth og Svend Åge.


Her går det hjem fra kirken.


Selvfølgelig måtte Tina have fat i linerne under turen hjem,
her nyder hun igen godt af Svend Åges instruktioner.


Så er Elsebeth igen på plads inden ankomsten på Dyremosegård.

Maj bød på endnu et stort arrangement nemlig den årlige landsdækkende hingste kåring. Det var en dejlig velorganiseret dag. Til vores store glæde blev Stjernens HighLight kåret i 1.klasse.


Stjernens High Light 

High Light var også med på dyrskue i Roskilde hvor han fik 24 point + ærespræmie og blev nummer 3 i konkurrencen om skuets bedste hingst
Se mere ved klik her.

I 2004 har vi brugt mere tid på at komme i gang med kørslen af vores ponyer, specielt Tina har gjort det godt med mormors ponyer. I Juni blev hun klubmester i SOK.


D.20/6 2004. Klubmesterskab i SOK.

Vi fik en fantastisk dag ved avlsforeningens årlige "Hoppekåring " idet vores dejlig hoppe Nanda v.stal Nederkooorn blev Over All Champion, dagen blev helt perfekt for os da Stjernens Nichole ejet af Helle Therkelsen blev Overall res. Champion samt miniature champion. 


  Nanda v.stal Nederkoorn 

Vi deltog også i det Internationalt show i Belgien. Vi havde en skøn tur og benyttede lejligheden til at gøre holdt hos vores Hollandske venner fam. Ten Dam, vi lærte hinanden at kende ved det første internationale show i holland, hvor vi boede hos dem med vores ponyer.

Selve showdagene var præget at et godt og hyggeligt samvær imellem alle de danske deltagere, en rigtig god stemning. Vi var utrolig glade og stolte over at vores lille hoppe Osola blev klasse vinder.


Stjernens Osola
Foto: Betina Lyngholm

Igen i år var kørestævnet i Revsø en af de helt store oplevelser.

Revsø 2004
Klik her

Vi har også udstillet et par gange i Sverige i løbet af 2004. Første gang var i Bjäsjölagård hvor vi igen i år nød godt af Svenskernes gæstfrihed.Vi have ligesom sidste år en herlig dag og var godt tilfredse med vores to ponyer: Stjernens High Light  fik 40 point og guld. Stjernens Alberte blev klasse vinder med 41 point og guld. 

Anden gang vi var i Sverige var i Gråmanstorp, en ungheste udstilling. Det var igen en meget hyggelig dag, der endte helt fantastisk i det Playboy blev unghingst Champion og Tina fik "handler præmie"


Bergeruds Playboy blev Unghingste Champion.
Se mere her: Gråmanstorp sept. 04

Som det fremgår har det været et fantastisk år for Playboy og Tina men endnu en stor dag fik de på Føl og plageskue på Store Heste dag i Roskilde.


Bergeruds Playboy blev "best in show"

Faktisk var det en helt fantastisk dag for os i det vi igen kunne glæde os over Stjernens Showgirl der vandt sit hold for 1 års miniature hopper samt at de to føl vi havde med, efter Heros Tranegilde, Stjernens Indeeed og Stjernens Coral blev henholdsvis bedste hingstføl og bedste hoppeføl. Det var jo meget skønt da det er første årgang efter Heros, det tegner jo lysende for hans avls karrierre. I øvrigt er det Tina der ejer Coral, så Tina var slet ikke til at "skyde igennem" på denne dag.

Stutteri besøg fra Jylland. 
I vores øjne var det en herlig dag med 39 veloplagte Jyder! 
Vi var utrolig glade for at så mange havde lyst til at besøge os og vi nød at vise vores ponyer frem 
til positive og interesserede avlere.

Se mere fra dagen på Stutteri Westwood´s hjemmeside. Klik her

En stor tak til alle de sjællandske avlere der kom og hjalp til samt 
 brage vores "udlånte" hingst hjem på dagen så også de kunne vises frem.

Bryllupper er jo noget af det skønneske!
Det var en herlig dag da vores"shetlandsvenner" fra Nyløkke blev "smedet" sammen.

Tak fordi vi måtte dele dagen med jer. I ønskes alt mulig held og lykke fremover.

I Sverige har man hingste kåring både forår og efterår, for os skete det helt fantastiske at endnu en af vores hingste gik igennem den Svenske kåring i år! Denne gang var det Stjernens Epus han ejes af Hanna Dahlström. Dette er første godkendte søn efter Stjernens Opus


Stjernens Epus
Foto: Hanna Dahlström

Det er også en stor glæde for os at Chivas er hjemme igen!!


Stjernens Chivas

Som en helt fantastisk afsluting på år 2004 blev Stjernens HighLigth godkendt i Holland! Se mere her.

HighLight er den 2. Dansk opdrættede hingst som er godkendt i Holland. Man må sige at HighLight har haft et meget flot udstillings år. Vi håber at han har givet sin kvalitet videre til de to avkom vi har solgt som avlsdyr til henholdsvis Betina Retvig Stutteri Hesseldal og Tina Steineke Stutteri Westwood . Også hans eneste søster Stjernens Highflown som ejes af Betina Lyngholm Stutteri Lyngholm bliver det meget spændende at følge.

Vi glæder os til at se dem på udstillinger. Held og lykke med dem.

Alt i alt et fantastisk år hvor Tina til vores store glæde har haft de største succeer både udstilingsmæssigt og køre mæssigt. det er jo skønt at hendes flid har givet gode resultater og jeg nyder at hun kan og vil begynde at "overtage linerne"

Vi vil hermed takke alle for et dejligt positivt samvær omkring vores dejlige ponyer. Vi ser frem til mange skønne oplevelser og hyggelige timer.

Godt nytår!

Året der gik 2008

Året der gik 2007

Året der gik 2006

Året der gik 2005