Året der gik 2007

Året 2007 bød på store glæder og store sorger. Samtidig var det året hvor vi kunne fejre vores 20 års avler jubilæum.

For at starte med årets absolut højdepunkt, så havde vi valgt at fremstille en sortbroget hoppefamilie og vores rødbrogede hingst på Dyrskuet i Roskilde Valget tog udgangspunkt i et tidligere fremsat avlsmål om" at avle brogede ponyer i samme kvalitet som de ensfarvede". I vores øjne var det passende at få evalueret dette avlsmål i forbindelse med vores jubilæum, på dyrskuet i Roskilde. Resultatet var fantastisk i det samlingen blev skuets bedste samling og Gambler blev bedste shetlandspony hingst og Nr. 2 i konkurrencen om Sjællands præmie hingsten


Skuets Bedste samling


Stjernens Gambler:
Foto Joan Andersen

Ved samme skue blev Tina vinder af Elite mønstrings klassen, så alt i alt et resultat mæssigt skønt skue for vores del.

Dyrskuet i Roskilde se mere her

Når jeg startede med at skrive at året også bød på store sorger, er det fordi vi mistede tre af vores bedste avlshopper, tre skønne hopper som desværre aldrig fik lov at sætte sit præg på vores avl. Samtidig kom 3 ud af årets 26 føl heller ikke til at opleve deres første vinter. Må de alle hvile i fred.


Nanda V.Stal Nederkoorn


Stjernens Osola.


Lille Tetske

Vi har også taget afsked med andre af vores dejlige ponyer, dog under glædelige omstændigheder idet de har fået nye ejere, her skal specielt nævnes vores to avlshingste


Skæpperøds Rasputin


Skovlundens Waterloo

Vi ønsker alle der har købt ponyer hos os held og lykke med de dejlige ponyer som vi håber får et godt liv i deres nye hjem.

På udstillingsfronten har vi oplevet mange dejlige timer sammen med vores "shetlands venner". Vi har kunne glæde os over mange gode resultater

Årets første udstilling var Plageskue på Dorthealyst, hvor shetlænderne var flot repræsenteret både i antal og i kvalitet. Således deltog 2 af dem i den endelige finale på tværs af alle racer, hvor de gjorde det ualmindelig godt. Specielt den 1 års hoppeplag Flora af Veddinge tog kegler og endte på en meget flot 3. plads efter fulgt af vores egen Stjernens Izette der stod som nr. 4.
Se og læs mere på siden Dorthealyst 2007


Flora af Veddinge og Stjernens Izette

Ved Avlsforeningens årlige hoppekåring på Sjælland kunne vi ud over vores egne resultater glæde os over at Skattens Capsyl blev far til årets bedste føl på sjælland


Bækkeskovens Ronja
Tilhørende Joan Andersen

Samtidig var det skønt at Stjernens HighFlown, som vi har fået stillet til rådighed af hendes ejer Betina Lyngholm, opnåede en superflot kåring i 1. klasse.


Sandbackas Gill og Stjernens Highflown

Se mere her Hoppekåring 2007

I september var vi til føl og plageskue i forbindelse med Store Hestedag i Roskilde. Her var det en kæmpe glæde at kunne ønske Lena Kleiminger tillykke med Stjernens Patroness som blev det hoppeføl der opnåede dagen højeste point. 43 point blev det til.


Stjernens Patroness
Foto Tina Brandt

Se mere fra dagen ved klik her: Store Hestedag 2007

I oktober var vi til matrialeprøve hvor alle vores medbragte hingste, 8 ialt, bestod prøven. Bedst af vores egne blev Tutu of the Piggyfarm

Se mere fra denne dejlige dag på denne side: Materialeprøve 2007

Lidt kørsel blev det også til. Ved klubmesterskaberne i SOK, kunne vi dels glæde os over at mesterskabet gik til Thomas Petersen, der i sit spand bla. havde Stjernens Hero


Thomas Petersen

Tina blev vinder af Mikkelpokalen er skænket af Svend og Goga Brandt til unge Sok medlemmer under 21 år. I år var sejren lidt "let-købt" idet Tina var eneste kusk under 21 år men da det er 3. gang hun vinder den, fik hun den nu til ejendom. Vi takker mange gange for denne pokal.

Også fra udlandet har vi kunne glæde os over mange gode udstillings resultater for ponyer vi har opdrættet, specielt har Stjernens Epus udmærket sig med super resultater for sin ejer Hanna Dahlström, Sverige.


Stjernens Epus
Foto Eva Dahlström

I dagligdagen er året forløbet som tidligere år, med mange besøgende og hyggelige stunder i den forbindelse. Vores ungdyr har nydt livet på sommergræs i Kornerup


Ungdyr i Kornerup. Se billeder her.

Se flere billeder her: Unghopper græs 2007

Vi har udvidet vores hjemlige aktiviteter ved også at begynde som forhandler af PAVO foder, hvilket er gået over al forventning

Vores gode ven Wilfried Ten Dam fra "Stal Liebas" fyldte 50 år i november. Vi valgte at tage os tid til en tur til Holland, og sikken en tur!
Det var helt specielt at opleve en 50 års fødselsdag på Hollandsk. Hvad vi ikke vidste var,at når man fylder 50 så kommer Abraham....... Så da vi ankom til Holland blev vi modtaget af op til flere Abrahammer:

Denne tradition kan sidestilles lidt med vores egen opstilling af "peberkværne" ved en peber svends 30 års fødselsdag. Dukkerne "Abrahammerne" bliver lavet af venner og familier, de opstilles aftenen inden fødselsdagen, når de er på plads præsenteres "føsselaren" for dem og derefter forventes det at han byder på "en lille en", efterfølgende festes der så, hvilket betyder at alle er til stede når klokken runder midnat og han dermed bliver 50 år!

Et lille smut til Spanien blev det også til i efteråret, desværre kom vi hjem til den kedelige overraskelse at mange af vores ungdyr desværre havde fået "white Line disease"


Se mere fra turen her

Så året blev afsluttet med daglig behandling af de syge hove, tidskrævende men dejligt når man hurtigt kan se en bedring. Også en glimrende lejlighed for at få alle ungdyr 100% håndteret dagligt.

Vi takker alle for mange dejlige stunder og speciel tak til ALLE jer der også var der i de svære tider.

Vi håber på et nyt og positivt år


Året der gik 2008

Året der gik 2006

Året der gik 2005

Året der gik 2004