Året der gik 2020

Året 2020 blev for mange et forfærdeligt år, men for mig indeholdt det også mange positive elementer, blandt andet at Tina fyldte 30 år og Michael lykkes med at holde et fantastisk Corona sikret Surprice party for sin søster. Men det jeg mest vil huske året for, er at jeg fik den fantastiske nyhed at jeg skal være mormor. Det er en ufattelig stor lykke for mig.

Jeg vil også huske året som det år hvor vi alle blev begrænsede og bange men er fyldt af taknemmelighed over at vi på trods af dette har kunne bevare kontakten i en eller anden form og på forskellige niveauer.

Jeg er en af de heldige der har kunne leve et forholdsvis normalt liv, kunne passe mit arbejde og være ude ved ponyerne, det er jeg taknemmelig for.

Selv om glæden ved min nye rolle som mormor fylder mest, har jeg også meget at glæde mig over med vores ponyer:

År 2020 blev et år med kun to udstillinger, vi prioriterede at fremstille eget avl, ved begge udstillinger og var særdeles tilfredse med de opnåede resultaterne. Den ene udstilling var i Sverige alle vores 4 ponyer fik guld, og en blev klassevinder, det var Stjernens Mini Britney der også blev mini unghoppe Champion med 42 point. Hun gjorde det igen ved næste udstilling i DK. Her blev hun også klassevider og bedste mini. Ved samme udstilling fik vores øvrige 3 ponyer 42 og 43 point og to af dem blev klasse vindere. Mere kan man ikke ønske sig. Sidste gang vi var ude med vores ponyer var til materialeprøven hvor begge vores hingste fik rød roset og den ene, Stjernens Mini-Stallone, blev vinder af materialeprøver. Alt i alt helt utrolig flotte resultater som langt oversteg vores forventninger.

Hvis jeg skulle nævne årets pony, er der flere kandidater, Stjernens Mini Britney må være årets udstillings pony men hun er skarpt forfulgt af Stjernens Mini-Stallone, der fik guld i Sverige med 42 point og senere på året blev vinder af materiel prøven, men når jeg sammen tænker avl og resultater så bliver årets pony, Tinas mini hoppe Shambles Ray af Sunshine. Hun er farmor til et af årets bedste føl Stjernens Mini One and Only samt i år, mor til et ligeså skønt føl Stjernens Mini-Solian, begge bushskin mini hoppeføl. Det skal også nævnes at hun er mor til Stjernens Mini-Stallone.

På trods af de manglende muligheder for udstillinger har vi nydt året herhjemme, hvor der har været ekstra tid til at nyde årets skønne føl og alle de andre ponyer

Året der gik i billeder:

Drømmerejse sammen med Tina og Michael til Miami, nåede vi lige inden Corona ændrede hele vores samfund.


Miami januar 2020

Det blev kun til 2 udstillinger i år samt en materiale prøve. Vi var dog meget tilfredse med de resultater vi opnåede. I Sverige til Golden Crown shetlandshow, kom vi hjem med guld til de fire ponyer vi havde med samt en klasse vinder der blev mini unghoppe champion. Vi var glade og stolte af dette resultat, specielt da alle ponyerne var eget opdræt.

Se mere på siden:
Golden Crown shetlandshow 2020
på Bosjökloster Slott


Stjernens Mini Britney
Klasse vinder, GULD med 42 point og mini unghoppe champion


Stjernens Mini-Stallone
42 point og GULD ved Golden Crown Show 2020

Også næste udstilling, den eneste i DK, blev en fantastisk dag med super placering for alle vores ponyer, alle af eget opdræt.

3 af vores 4 medbragte ponyer blev klassevindere, den 4. stod som nr. 2 kun slået af den helt vidunderlige hoppe Stjernens Paris, der senere blev BIS.
I showklasse finale stod vores lille mini hoppe Stjernens Mini Britney som BIS 3, hun havde kvalificeret sig ved at blive Klasse vinder for de 3 års hopper og blev afslutningsvis Bedste mini.

Se mere på siden:
Føl og Plageskue 2020


Stjernens Feinschmecker
Bedste 1 års hingst med 43 point.


Stjernens Mini Britney
Klasse vinder for de 3 års hopper og blev afslutningsvis Bedste mini

Også til sidste aktivitet "ud af huset" i 2020, kunne vi glæde os over at begge vores hingste af eget opdræt bestod deres materiale prøve med rød roset.

Se mere på siden:
Materialeprøve 2020


Stjernens Mini-Stallone
Vinder af avlsforeningens materialeprøve på Sjælland 2020

Føl sæsonen startede 10. april og sluttede D. 19. juli 2020. I alt blev det til 17 føl, 8 hingstføl og 9 hoppeføl.

Se alle året føl her: Føl 2020

Overordnet vil jeg sige at vi er meget glade og tilfredse med alle de dejlige føl vi har fået i år men jeg vil fremhæve to af vores hoppeføl, da de indfriede en drøm vi har haft i mange år, nemlig bushskin mini føl af god kvalitet Stjernens Mini One and Only og Stjernens Mini-Solian

Stjernens Mini One and Only blodlinier er bestående af Tinas og mine bedste og mest elskede minier. Hendes farmor er Tinas første mini hoppe Shambles Ray af Sunshine, hun blev i 2001 bedste mini på Sjælland og kåret i 1 klasse. Farfar er Bergeruds Playboy som Tina fik af hans opdrætter Jonna Hansen i 2002, han er kåret i 1 klasse og blev Europas bedste mini ved Internationalt shetland pony games Redefin Tyskland i 2008. Som mormor har vi min første elskede shetlandspony LL.Lindegårds Olerose, hun blev kåret i 1.Kl.x. og over All Champion både i 1990 og 1991. Mor er Stjernens Overglow, som jo er og altid vil være meget speciel for mig da hun er datter af Oleroso. Også hun er kåret i 1. klasse i med 44 point og bedste mini.


Overglow med sin lille 12 timer gammel datter
Stjernens Mini One and Only

Stjernens Mini-Solian er ligeledes ud af samme blod linjer, i det hendes mor er Shambles Ray af Sunshine og far er Stjernens Mini Owen søn af Stjernens Overglow


Stjernens Mini-Solian

Alle er testet negativ for dværggenet SA.

Vi havde en fin bedækningssæsone og anvendte vi ud over vores egne hingste også andre spændede hingste,
blandt andet den Svenske mini hingst Melkers BB King så vi ser frem til mange spænde føl i 2021

Se mere på siden:
føl i vente 2021


Melkers BB King

Opdrættede hingste med kåring i udlandet.

Da hingste kåringen herhjemme desværre var aflyst, har vi nu mange yngre hingste som afventer kåring. Derfor er det virkelig skønt at kunne glæde sig over at flere af de hingste vi har opdrættet har opnået kåringer i udlandet, her i blandt Stjernens Fearless kåret i Sverige


Stjernens Fearless
Dette skønne foto er taget af Jenna Vainionpää på foranledning af ejer Anna Svensson

Og i Tyskland vores dejlige lille mushroom hingst Balou v. Klein Engelland nu far til godkendt hingst Stjernens Mini-Baltazar


Stjernens Mini-Baltazar
Ejer og Foto 2020. Stefan Schumann

Vores dejlige hoppe Wonder v. Uilenbroek har fået endnu to sønner kåret i Belgien Stjernens Wesley og Stjernens Watson


Stjernens Wolverine

I 2019 blev hendes søn Stjernens Wolverine også kåret i Belgien

Vi har i løbet af 2020 virkelig har forsøgt at reducerer i vores pony antal, mange af vores ponyer er rejst til nye gode hjem og vi ønsker alle nye pony ejere alt mulig held og lykke.

Selv har vi valgt at supplerer vores hingste station med denne skønne hingst.
Vi vurderer at denne skønne hingst vil være et godt valg at anvende på 1. generation efter Stjernens Lucky luke.


Christian af Jäboruder

I 2020 har mange af vores ponyer gået på skønne naturområder og med stor succes lavet naturpleje. De er nu alle hjemme på matriklen igen og delt op i passende flokke her til vinter

Herunder et billeder fra flokken hvor vores mini hingste går.


Bommel v. Ens , Stjernens Mini-Sky Walker og Stjernens Mini-Paschael.

DVÆRGVÆKST ( SA)

Vi har jo sparet mange penge på ikke at kunne udstille, derfor har vi valgt at investere i test af alle vores avlsdyr da det er blevet muligt at teste for dværgvækst.
Der har været meget debat i mange lande om hvorvidt man skal bruge penge på disse test.

Vi har valgt at teste alle vores avlsdyr, altså ikke kun at teste hingstene men også vores avlshopper.
Dette valg for at vi kan erklære vores føl fri for dette gen, når begge forældre er testet og vel og mærket er testet frie for dværgvæks ( SA).
I skrivende stund afventer vi svar på de sidste 8 test.

Dette betyder at mange af vores afkom allerede nu har status som " ikke bærer af SA på grund af fri forældre".
Vores mål er at der er SA status på alle vores ponyer. Således vil købere af vores dyr, have sikkerhed i forhold til om ponyen er bærer af dette gen.

SA status på alle vores dyr vil fremgå af ponyernes egne sider her på vores hjemmeside samt på hestedatabasen på SEGES.

Vores Mopser.

På "mopse-siden" har det også været et skønt år.
I marts fik Betty hvalpe og i september fik
Getwins Dinastiya hvalpe

Desværre satte Corona stopper for den udstillings sæson, vi havde planlagt for Balou. Han nåede kun en enkelt men det gik også så fint:

Balou er nu 9 måneder og har væres på sin første udstilling som junior, han kom hjem med “Excellent’ CK og DKK´s Junior Certifikat.

Se mere på Mopse-siden

Og så til familie:

På det familiære område har det været et skønt år, hvor vi trods af Corona har haft skønne oplevelser sammen.

Tina fyldte 30 år i april men måtte på grund af Corona aflyse det "brag af en fest" der var planlagt, så det blev fejret med med en rigtig hyggelig familie middag :-)

Tina 30 år

Men Tinas bror Michael synes ikke at Tina skulle snydes for sin 30 års fest, så han havde d. 8. august arrangeret et udendørs Corona sikkert surprice party.

Surprice party


Se flere billeder fra dagen her: Surprice party

Sidst men ikke mindst vil jeg nævne at året 2020 for min part vil blive husket som det år hvor jeg fik den skønneste nyhed af alle, nemlig at jeg skal være mormor.
Det er så ubeskrivelig stort.


Vores største gave bliver først pakket ud til maj

Vi havde en dejlig Corona venlig jul, se foto her

Vi glæder os til næste jul som sikkert bliver ganske anderledes

Tusinde tak til alle for at holde kontakten under disse vanskelige vilkår vi alle har haft.

Jeg glæder mig uendelig meget til at genoptage det sociale samvær og mødes med jer alle til udstillinger i ind -og udland.

Sidste nyt 2021

Sidste nyt 2020

Sidste nyt 2019

Sidste nyt 2018

Sidste nyt 2017

Sidste nyt 2016

Sidste nyt 2015

Sidste nyt 2014

Sidste nyt 2013

Sidste nyt 2012

Sidste nyt 2011

Sidste nyt 2010

Sidste nyt 2009

Sidste nyt 2008

Sidste nyt 2007

Året der gik 2019

Året der gik 2018

Året der gik 2017

Året der gik 2016

Året der gik 2015

Året der gik 2014

Året der gik 2013

Året der gik 2012

Året der gik 2011

Året der gik 2010

Året der gik 2009

Året der gik 2008

Året der gik 2007

Året der gik 2006

Året der gik 2005

Året der gik 2004