Året der gik 2021

Årets absolut højdepunkt er at denne lille princesse blev født

På en helt vidunderlige aften d. 10. maj 2021 kom mit første barnebarn Freja til verden, det har jo på skønneste vis vendt op og ned på vores liv.

Det kan jo nok ikke undre noget at Freja måtte have sin egen pony. Det fik hun i forbindelse med årets hoppekåring, hvor Tina valgte at Frejas dåbsgave skulle være Stjernens Fleur

Så er 4. generation en realitet på Stutteri Stjernen


Fleur med sin ny ejer.

Kåringen blev på alle måder en fantastisk dag, hvor Frejas nye pony blev kåret i 1.kl.x 42 point samt Medium og Over All Champion


Stjernens Fleur
1.kl.x 42 point. Medium og Over All Champion

Se mere her: Hoppekåring 2021

Store hestedag i Roskilde d. 4. september 2021 blev endnu en stor dag for lille Freja da hendes dejlige pony Stjernens Fleur , vandt holdet for de 3-4 års goldhopper med 24 point.

Dermed kvalificerede hun sig til finalen "Special Award" som hun vandt i skarp konkurrense med mange skønne hopper.


Stjernens Fleur

Se mere på siden Store Hestedag 2021

Ud over glæden ved Freja har vi også haft store glæder med de 22 føl vi har fået i år. Alle dejlige og sunde føl i god kvalitet og fantastiske farver. Vi fik 12 hingstføl og 10 hoppeføl.

Det første føl kom d. 16. marts 2021 hvilket de unge hopper synes var meget spændende.


Stjernens Mini-Orsom
Et skønt lille brunt hingstføl efter Melkers BB King og ud af Stjernens O´hare

Vi har ikke deltaget i så mange udstillinger som vi plejer med føl-og plageskuet på Dorthealyst deltog vi i.
Det blev en fantastisk dag med super flotte resultater for vores to unge piger, der blev de bedst placerede shetlandsponyer på dagen.

Se mere på Dorthealyst 2021


Stjernens High-Quality
Bedste 1. års og BIS 7

Også året hingste kåringer deltog vi i og kan i den forbindelse glæde os over at kunne supplere vores hingste liste med Stjernens Feinschmecker , de to halv brødre Stjernens Mini Sky Walker og Stjernens Mini- Stallone , Stjernens Golden Boy samt Christian af Jäboruder

Se mere her: Hingste kåring september 2021

Se mere her: Hingstekåring forår 2021


Stjernens Golden Boy
Kåret i 2A med Karakterene 9-9-8-7-8 = 41


Stjernens Mini Sky Walker
Klassevinder og kåring i 1. klasse med 42 point. Han blev senere på dagen medium res. Champion.


Christian af Jäboruder
Testet negativ for SA (dværggen)
Kåret med 40 point i Sverige
Sort. 102-16 cm

Vi kunne også glæde os over fine resultater for nogle af vores hingste i Sverige

Ved generalmønstringen opnåede Stjernens Mini- Paschal, som vi har sammen med Hasselbo Stutteri, flotte 42 point.


Stjernens Mini- Paschal

Også Stjernens Mini-Owen som vi har sammen med Melkers ponny Stuteri var til generalmønstring og opnåede flotte 40 point


Stjernens Mini-Owen

Til vores store glæde modtog vi også den dejlige nyhed at en datter, Melkers Bounty Hunter, til Stjernens Mini-Owen blev klassevinder og Champion på udstilling i Långasjö d. 9/1021.

Endnu større blev glæden da endnu en af vores opdrættede hingste blev kåret i Sverige, igen en søn ud af Stjernens Overglow og efter vores lille Charmetrold Bommel v. Ens

Stjernens Mini- Olrik som vi har sammen med stutteri Hasselbo.


Stjernens Mini- Olrik

For mig er denne kåring speciel betydnings fuld da han er barnebarn til min første shetlandspony hoppe LL.Lindegårds Olerose, som jeg købte i 1987. Hun var selvsagt noget helt specielt for mig som min første shetlandspony. Hun havde det skønneste temperament og leverede mange kvalitets ponyer der gennem årene opnåede flotte resultater, en af dem Stjernens Overglow har leveret en perlerække af dejlige føl og er altså nu mor til to godkendte mini hingste i Sverige Stjernens Mini- Olrik og Stjernens Mini-Owen


Stjernens Overglow


LL.Lindegårds Olerose
Kåret i 1.Kl.x. og Champion i 1990 og 1991.

I 2021 har vi bedækket mange hopper med vores egne hingste men har også haft den glæde at anvende to indlånte hingste som vi derfor venter føl efter i 2022.

Det er den mushroom farvede hingst Dieter v.d. Hoorn og den lille silverblack hingst Damsgaardens Wonderful Sheik

Begge er nu rejst hjem men til vores store glæde har Leene Henriksen vist os den tillid at den lille silver farvede hingst Damsgaardens Wonderful Sheik igen vil virke hos os i 2022.


" Hej piger, så er jeg her igen"

Se i øvrigt "føl i vente 2022"

Træerne vokser som sagt ikke ind i himlen og vi har desværre misten en af vores skønne hoppe. Hun udviklede desværre fedtlever, mistede sit føl og på trods af indlæggelse og intensiv behandling lykke det ikke at redde hende. Det er et stort savn både i forhold til hende skønne glade sind og i forhold til hendes spændende avlsfremtid. Må hun hvile i fred.


Stjernens Champagne

Vi har dog været heldig at kunne suppelerer vores avlsmateriale med flere dejlige ponyer, blandt andet en skøn skimmel, hvor vi takket være Joan Andersen
har fået en fantastisk mulighed, for at vende tilbage til nogen af vores egne første blodliner i det hendes mor er Stjernens Happy Go-Light efter Stjernens High-Light


Bækkeskovens Havana Go-Light

Også en dejlig sortbroget hoppe er kommet til da Hanna ønsker at avle på større ponyer en Giulie er.
Jeg er vældig glad for at hun også er bærer af mushroom gen.


Gedsagergårds Giulia

Efter et dejlig besøg hos Anne Pagmar på Stuteri Jäboruder kunne vi supplerer vores besætning med tre dejlige hopper.


Billie Jean af Jäboruder og Mayflower af Jäboruder


Leah af Jäboruder

To af vores meget betydelige hopper er taget ud af avlen.

Neeltje T.D.

Neeltje er født 22/5 1998. Vi købte hende af vores gode venner Karin og Wilfried Ten Dam i 2012. Hun har givet os 9 dejlige føl og vi har valgt at hun skal have lov til at gå på pension og nyde sit otium. Denne beslutning blev taget hurtigt og tidligere end forventet da det helt rigtig pensionist hjem tilbød sig. Neeltje elsker at være "inde-pony" og nu kan hun nyde livet hos Hanne Juul Larsen med egen stor boks hver nat og en lille vallak ven for livet. Bedre Otium kunne jeg ikke ønske for Neeltje og ej heller selv tilbyde hende.


Kåret i 1. klasse med 45 point. OverAll Champion 2013

Pia van de Mulder

Som er en meget elskelig hoppe og af vores aller bedste avlshopper gennem tiderne må desværre også gå på pension da hun er blevet blind. Hun går nu på en mindre beskyttet fold sammen med to veninder, så hun bedre kan orienterer sig. Hun skal af samme grund ikke have flere føl men vi forsøger at give hende nogle forhold så hun trods sit handicap kan nyde sit otium.

Pia nåede at give os 17 skønne føl
Kåret i 1. klasse. Karakter: 9-8-8-9-9-= 43 point. Over All res. Champion
Hoppefamilie 24 point og skuets bedste samling på tværs af alle raser
Fremstilling af hoppefamile som fik 24 point, 1. pr. og 1. grad
Opnået elite status

Vi købte Pia van de Mulder af Karin og Wilfried tilbage i 2002. Da hun har været en fantasisk udstilling og avlshoppe for os, føltes det naturligt at søge en afløser med relaterede blodlinie.

Både Pia van de Mulder og Neeltje T.D. er købt i Holland hos vores gode venne Karin og Wilfried som til vores store glæde igen gjort det muligt at få nogle værdige afløsere for disse to prægtige hopper.

Det blev en realitet da vi d. 28. december 2021 kørte til Holland , nærmere bestemt til Karin og Wilfried Ten Dam Shetlandstal Liebas for at hente ikke en men tre af Karin og Wilfrieds højt præmierede stamhopper: Lindsey Liebas , Feline Liebas og Falisha Liebas, alle med blodlinjer der relaterer til Pia van der Mulder og Neeltje T.D.

Det kan blandt andet nævnes at Neeltjes mor Claudia V.D. Tolberg er mormor til Lindsey Liebas samt at Neeltjes far Furi v.d.Vier Hoeven er morfra til Falisha Liebas.

Hingsten Libero W. v.d. Hertraksestraat er far til Pia van der Mulder og til Shadow Van Drieoka , som er far til Feline Liebas , Falisha Liebas samt vores egne to 1. klasses hingste Bart v. Ruitersweide og Lucky Luke

Det skal nævnes at Libero W. v.d. Hertraksestraat blev Hollands champion i 2001, han døde desværre efter kun 2 avlssæsoner, hvilket må siges at være et stort tab for den Hollandsske avl, specielt da det nu hvor hans afkom begynder at blive fremstillet, ser ud til at han har givet en fantastisk bevægelse videre.

Tusinde tak til Karin og Wilfried for at vi nu også i fremtiden kan avle på de blodlinjer vi holder så meget af

Der var også lige plads til en lille unghingst i traileren.

Denne lille medium hingst er den nye dreng i klassen på stutteri stjernen.
Vi håber naturligvis at han en dag kan kåres og blive et spændende supplement til vore avl af ponyer i medium størrelsen.


Noud Lou v.d. Beurshoeck

Årets sidste aften

En fantastisk nytårs aften hvor vi fik lov til at nyde det med den aller yngste. Lille Frejas 1. nytårs aften.

Med dette billede af vores lille nytårs princesse vil vi ønsker alle et rigtig godt nytår og takke for dejligt samvær og oplevelser i året der gik.

Sidste nyt 2021

Sidste nyt 2020

Sidste nyt 2019

Sidste nyt 2018

Sidste nyt 2017

Sidste nyt 2016

Sidste nyt 2015

Sidste nyt 2014

Sidste nyt 2013

Sidste nyt 2012

Sidste nyt 2011

Sidste nyt 2010

Sidste nyt 2009

Sidste nyt 2008

Sidste nyt 2007

Året der gik 2020

Året der gik 2019

Året der gik 2018

Året der gik 2017

Året der gik 2016

Året der gik 2015

Året der gik 2014

Året der gik 2013

Året der gik 2012

Året der gik 2011

Året der gik 2010

Året der gik 2009

Året der gik 2008

Året der gik 2007

Året der gik 2006

Året der gik 2005

Året der gik 2004