Plageskue på Dorthealyst
d. 21. April 2007.
Ponyerne konkurrerede i 4 klasser: 
1 års hingste, 1 års hopper, 2 års hingste og 2 års hopper.

Dommer: Martin Bloch og Ole Paarup-Nielsen

Normalt spreder vi vores tilmeldinger således at vi deltager med mindst en plag i hver klasse. I år har vi valgt kun at medtage vores 2 års hoppeplage idet vi her ser en mulighed for at få en objektiv kvalificeret bedømmelse af dem. Vi har selv vanskeligt ved at oprangerer disse hoppeplage og vil benytte lejligheden, som en lærerig hjælp til denne sammenligning af vores egne hopper i forhold til hinanden og i forhold til andre.
Vi medbragte følgende hopper:
Hasselbos Greta Garbo , Wanita V.D.Geershof , Stjernens Izette , Stjernens Overglow , Wendy V. Veldzicht og Stjernens Co Co Mademoiselle ( Ejer Carina Sørensen)

At vi kun skulle deltage i 2 års hoppeholdet betød at vi kom senere og derfor ikke har de specifikke karakter fra de andre klasser og dermed heller ikke billeder, bortset fra et af Flora af Veddinge da hun blev klassevinder og gik vidre til semifinalen og igen videre til den endelige finale, hvor hun besatte en meget flot 3. plads.


Et kæmpe tillykke til opdrætter og ejer fam. Bjørnshøj

Oprangering 1 års hopper:

Flora af Veddinge
Ørnhøj Morgana
Eges Fiona
Tartans Mulan
Annagaard Unika
Tusindfryds Rhona
Skovbakkegårds Ramilla
Søndergårds Frida
Stjernens Agnes
Enghavens Fie
Sealand Tamaya
Little Beautifly
Zaira V.stal Rishoff
Søndergårds Jessica
Skovbakkegårds Regina
Munks Mille

Oprangering 1 års hingste :

More Roses O´boy
Go Perper K
Ørnbo´s Aregon
Casey
Marius af Nøddeholt
More Roses Red Hotchilli Pepper
Ørnbo´s Aki

Eftersom vi havde 6 ponyer, der skulle ind i samme hold, fik jeg heller ikke taget så mange billeder da jeg selv måtte være med som "pony-holder". Vi fik således brug for alle de "gamle piger", der gav en stor hånd med. Tak for det!


Ja der skulle mange hjælpere til.


Her venter Shetlænderne på at de skulle i ringen

De 2 års hoppeplage var repræsenteret med 17 dejlige ponyer. jeg er lidt usikker på oprangering da jeg som sagt var pony-holder og derfor ikke fik noteret resultaterne (modtager meget gerne point og evt. rettelser til rækkefølgen ). Et er dog sikkert: Holdet blev vundet af den fantastisk godt skridtende Grubbes Fliss ( hun vandt også holdet for de 1 års hoppeplage sidste år). Hun opnåede dagens højeste point af shetlænderne med hele 43 point ( efter sigende 10 på skridten!)efter hende kom vores egen Stjernens Izette, noget overraskende da vi hjemmefra have gættet på at Wendy V. Veldzicht var den bedste af dem vi havde med. Men det er jo smadder dejligt at vores hjemmeavl bliver bedre placeret end vores to champion føl fra henholdsvis Holland og Sverige. Jeg er som sagt i tvivl om oprangering men det var et ualmindelig godt hold hvor der blev givet røde rosetter ud over det sædvanlige. Vi kunne glæde os over at alle vores 6 plage fik rød roset.


Grubbes Fliss der opnåede dagens højeste point.
Kæmpe tillykke til ejer og opdrætter Pernille Bjerre ( fra hvis side jeg har lånt billedet)

Pernille kunne samtidig glæde sig over at Fliss er efter Skovlundens Waterloo som Pernille netop i år har købt af os.

Forsøg på oprangering 2 års hopper.

1.Grubbes Fliss 43 point
2.Stjernens Izette 42 point
3.Bakkehavens Jamilah 42 point
4.Wendy V. Veldzicht 41 point

5. Skovbakkegårds Rosmari 40 point
6. Stjernens Coco Mademoiselle 40 point
7. Stjernens Overglow 40 point
8..Mabel K 39 point
9. Ellinges Coco 39 point
10. Hasselbos Greta Garbo 38 point
11.Wanita v.d.Geershof 38 point
12. Tartans Ronja 37 point
13.Thorshøjs Pinja
14. Gedsagergårds Whoopi
15.Noire af Nøddeholt
16. Tusinfryds Neilina
17. Abildores Penny Lane


Lena og Carina er klar med Coco og Overglow


igen Lena og Overglow


Her venter jeg med Garbo som Carina skulle fremvise


Tina holder sig klar med Wendy


Coco overraskede os alle of fik flotte 40 point
Foto Mette Thorshøj


Wanita og Ulla nyder tilsyneladende hinandens selskab!!
Foto Mette Thorshøj


Garbo som p.t. er lidt mølædt!
Foto Camilla Kjellman


Izette som noget overraskende blev bedømt til at være vores bedste pony med 42 point

I holdet for de 2 års hingste var der desværre kun 2 tilmeldte ponyer hvoraf den ene kom helt fra Sverige for at deltage. det var Camilla Kjellman der havde taget turen med sin dejlige hingst Weynand v. Buitenlust. Han opnåede 38 point og fik en fin beskrivelse. den anden deltager var Annagaard Aladdin som jeg desværre ikke har karakterene på.


Weynand v. Buitenlust

Som tidligere nævnt deltog Flora af Veddinge i semifinalen for de 1 års og blev blandt de to bedste og kvalificerede sig således til finalen. Ligeledes deltog Grubbes Fliss og Stjernens Izette i semifinalen for de 2 års. Her blev det Izette der kvalificerede sig til finalen, som Pernille sagde "ja Fliess er ingen finale pony, hun har kun et skud i bøsse". Pernille ville ikke rigtig tale om condition og sådanne noget... men tænk hvis den dame( siger ikke hvem af dem) en dag kom i "finale condition"!!!

Nå men vi var glade for vores finale plads og synes godt shetlænder avlen kan være stolt af deres flotte repræsentation både i antal og i kvalitet. Således deltog altså 2 af dem i den endelige finale på tværs af alle racer, hvor de gjorde det ualmindelig godt. Specielt Flora af Veddinge tog kegler og endte på en meget flot 3. plads efter fulgt af vores egen Stjernens Izette der stod som nr. 4.

De glade finalister:


Flora af Veddinge og Stjernens Izette


Izette er iøvrigt efter Heros Tranegilde som hermed kan glæde sig over at næste årgang igen kan være med i toppen. Izettes vil næste gang blive udstillet på dyrskuet i Roskilde hvor hun er en del af den brogede hoppefamilie vi stille i anlednings af vores 20 års avler jubiløum i år.

Den stolte "far"


Billedet venligst udlånt af "den stolte mor"

Vi ønsker alle tillykke med deres resultater men specielt sender vi et KÆMPE TILLYKKE til:

Fam. Bjørnshøj med dagen bedst placerede shetlænder
og
Pernille Bjerre som ejer og opdrætter af shetlænderen med dagen højeste point!