Roskilde Dyrskue 2007
Afholdt 8-10 juni 2007 i bagende solskind

Da vi i år har 20 års avler jubilæum så vi dyrskuet en mulighed for at fejre dette jubilæum og samtidig få evalueret et ret tidligt fremsat avlsmål " at avle brogede ponyer i samme kvalitet som de ensfarvede ponyer".Vi valgte derfor at udstille vores rødbrogede hingst, Stjernens Gambler samt en sortbroget hoppefamilie.Til vores store glæde opnåede vi et resultat vi ikke engang havde turde drømme om.

Shetlandsponyerne var utolig flot repræsenteret med omkring 60 ponyer og dermed den "største race"

Bedømmelserne foregik i to ringe med to dommer hold bestående af Merete Henriksen og Bent Christensen, Else Holm og Ole Paarup-Nielsen. Dommersekretærer var Anna Rasmussen og Pia Jensen. Racerepræsentant Anette Thorshøj.


Foto Søren Thelin-Kjærum


Foto Søren Thelin-Kjærum

I den ene ring startede vi med de 4, 5 års og ældre standard hingste: I dette hold havde vi valgt at udstille Stjernens Gambler. Han fik sin sag for da der i holdet bla. var årets Over all Champion, den skønne hingst Tranegildes Ivanho samt året Medium Champion Shirehil Gold Cracker.


Stjernens Gambler
Foto Joan Andersen


Stjernens Gambler


Tranegildes Ivanho
Foto Søren Thelin-Kjærum


Shirehill Gold Cracker
Foto Søren Thelin-Kjærum

Vi var så heldige at Gambler denne dag vandt sit hold og dermed var klar til at dyste med vinderen af mini holdet om hvem der skulle deltage i konkurrencen om Sjællandspræmie hingste på tværs af alle racer.

På mini holdet havde vi Bergeruds Playboy, han stod på en anden plads efter den lille charmetrold Bakkehaves Jumbaldi. Begge fik 23 point og Jumbaldi fik ærespræmie


Foto Joan Andersen


Foto Joan Andersen


Bergeruds Playboy


Bakkehaves Jumbaldi.
Foto Søren Thelin-Kjærum


Bergeruds Playboy

Playboys opdrætter Jonna Hansen var kommet helt fra Fyn og følger spændt med i bedømmelserne

Herunder har "mor Jonna" endelig selv fået "barnet" i hænderne.


Bergeruds Playboy

Efter hingstene blev der vist hopper med føl ved siden, et stort hold af dejlige hopper. Fløjen blev den dejlige hoppe Ørnhøj Nutella med 23 point. Vi havde i dette hold Stjernens Iben med, hun fik ligeledes 23 point og jeg tror hun stod nr. 2. At jeg ikke har helt styr på oprangeringerne skyldes at vi havde flere hopper med som senere skulle deltage i samling. Derfor var jeg selv aktiv på banen og derfor inaktiv med kameraet.Så dejligt var det at mange gav en hjælpende hånd med ponyerne og mange tog billeder som jeg efterfølgende har modtaget. Tusinde tak for det.

Herunder er det Ulla der tager sig af Iben, Ulla der under hele showet var oppasser/trækker på Iben´s frække føl "Stjernens Iwanhoe"


Stjernens Iben

I følhoppe holdet for minier vandt den dejlige hoppe Præriens Freja som er efter Præriens Tjalfe

Ved siden havde hun et dejligt hoppeføl eftet Asperas Lille Sol


Man kan jo blive træt i varmen.

I dette hold havde vi Stjernens Isadore med, hun opnåede 21 point


Stjernens Isadore

Isadore og hendes føl "Stjernens Iris" blev under det meste af shower passet og trukket af deres nye Bornholmske familie

Goldhoppe holdet så vi frem til med spænding da Kirsten ogPoul Andersen her fremstillede Stjernens Pouline, en hoppe vi alle har store forhåbninger til.


Poul følgerne nøje med!

Og sørme om hun ikke endte på fløjen med 24 point!

En skøn hoppe. Bemærk "rumpen"!


Stjernens Pouline
Foto Søren Thelin-Kjærum

Et kæmpe tillykke til Kirsten og Poul

På 2. pladsen stod den dejlige hoppe Abildores Maggie tilhørende Fam Bjørnshøj. Også et stort tillykke til opdrætter og ejer.


Abildores Maggie

I dette hold havde vi Stjernens Mini-Ilseline og Bergeruds Ivalu med. De opnåede henholdsvis 22 og 21 point.

I den anden ring startede man med de 3 års hopper. Et fantastisk stort og godt hold som blev vundet af den helt vidunderlige hoppe Skovbakkegårds Silvia som fik de eftertragtede og velfortjente 24 point. Hun var dermed kvalifiseret til at deltage i konkurrencen om skuet bedste 3 års hoppe. SOM HUN VANDT!!!!


Foto Joan Andersen

Et kæmpe tillykke til ejer og opdrætter Brigitte Rasmussen

På dette hold havde vi Stjernens Irena med, hun opnåede 22 point


Foto Joan Andersen

Derefter blev meget stor 2 års hold fremvist. Dette hold blev vundet af den dejlige lille Mabel K, efterfulgt af Bakkehaves Jamilah Begge med 24 point. stort tillykke. Herligt at se disse to minier føre an i et stort stærkt hold med mange skønne standard unghopper. Vi havde selv Stjernens Izette og Stjernens Coco Mademoiselle (Carinas) i dette hold, de opnåede begge 23 point og stod henholdsvis nr. 3 og nr. 5 ud af 13 ponyer.


Mabel K


Stjernens Izette


Stjernens Coco Mademoiselle

I dette hold havde vi også et herligt gensyn med Happy, der meget langsomt er ved at blive skimmel. Dejligt at se hvor godt hun så ud.


Stjernens Happy go light
Foto og ejer Joan Andersen

Som afslutning på fredagens fremvisninger skulle vi fremstille vores hoppefamilie. Desværre var familien lidt "stækket" da stammoderen Hermits Isabella valgte at fole en måned for tidligt, lige inden skuet.
Se Hoppefamilien her

Vi fil en meget flot bedømmelse af vores samling, opnåede 24 point og ærespræmie. Hermed var vi klar til at deltage i søndagen konkurrence om skuets bedste samling.

Efter fredagens fremvisninger var 5 eller 6 shetlandspony mønstrer blevet udtaget til at deltage i mønstrings konkurrencen søndag morgen, heriblandt både Carina i senior klassen og Tina i elite klassen.


Som vanligt var shetlandsponyerne i spidsen for Roskilde kvaldrillen

Fredag eftermiddag skulle sjællandspræmie hingste findes og jeg mente ikke vi havde de store chancer for at være med i toppen, med Gambler og hans 23 point men til vores store overraskelse opnåede han en fantastisk flot 2. plads. Herunder foto fra fremvisningen


Foto Joan Andersen


Stjernens Gambler
Foto Søren Thelin-Kjærum


Stjernens Gambler
Foto Ivan Tovgård


Her et lille billede af vores camping plads

Op til konkurrencen om skuet bedste samling var der nerver på, vi havde "hyret" Ulla og Joan til at være følholdere.


Her ses hel teamet i aktion!
Foto Søren Thelin-Kjærum

Fremvisningen gik fint og til vores meget store glæde gik vi hen og fik den fantastiske oplevelse at vinde konkurrencen om skuets bedste samling. For mig en kæmpe glæde at min mors målrette avl med de brogede her blev bedømt og belønnet så flot. En fantastisk følelse!


Foto Helle Schoue


Foto Søren Thelin-Kjærum


Foto Søren Thelin-Kjærum

At stille sådanne en samlig krævet mandskab og kunne slet ikke have ladet sig gøre uden den store hjælp vi fik. Et kæmpe tak til Carina og Tina der første og fremmest har gjort det muligt, en tak til alle hjælpere og følholdere der trådte til under selve skuet

Skuets Bedste samling:


Her forlader vi meget stolte og meget glade ringen.
Foto Joan Andersen


Glad, stolt og måske lidt træt!
Foto Joan Andersen

Tina blev som sagt udtaget til mønstrings konkurrencen for elite mønstrer og gik til og med hen og vandt. Set i mine øjne utrolig flot, at så ung en mønstrer kan konkurrerer med de fremragende møsnstre vi altid ser på Roskilde dyrskue.


Tina får her overrakt sin præmie


Løber her glad og stolt en æresrunde!

"Triumfen" fik dog en lidt tragi-komisk afslutning da Tina i afslutningen af ærsrunden "styrtede" som følge af et "løbsk" føl, I mens det gjaldede i højtalerne "stand up for the Champion". Heldigvis fik hun kun en let hjenerystelse. Det komiske består også i at min anden "super mønster" Carina straks iler til hjælp med at fange Izette, snubler over noget afspærring , torpederer nogle øldrikkende dyrskue gæster og følte sig temmelig pinlig berørt. En "flot" afslutning for vores to dejlige piger der dog begge er ved godt mod!


En noget rystet "champion

En kæmpe tak til Lena Kleiminger der herhjemme, med hjælp fra min mor og far, havde passet alle ponyerne, taget imod et dejligt hoppeføl ud af Tooske, observeret at Ciska var tæt på foling (en måned tidligere end terminen) og sørget for at hun var taget på stald. Skønt trygt at kunne tage hjemmefra, velvidende at ponyerne er i de bedste hænder"

Tak Lena samt mor og far