9

Hingstekåring år 2021
Avlsforeningen for Shetlandsponyer i Danmark

Forberedelsen til dette års kåring var noget anderledes end tidligere da Tina ikke havde kunne træne og ej heller fremvise vores hingste som vanligt. Derfor havde jeg selv forestået træningen men til min store glæde tilbød Hanna Güngerich af fremvise dem. Vi havde 4 hingste med til kåringen og kunne desværre kun glæde os over at komme hjem med en kåret hingst.

Dommere Pernille Bjerre & Madeleine Beckmann
Dommersekretær Jørgen Finderup


Stjernens Golden Boy
Kåret i 2A med Karakterene 9-9-8-7-8 = 41

Beskrivelse: Vellinieret hingst af særdeles god type. God fin behåring, udtryksfuldt rasetypisk hoved. God tøjlelængde. Velrejst, harmonisk og muskuløs. Passende føre lemmer. God led markering. Gode korte piber. Gode åbne hove. Jordvindende skridt, knap taktfast nok. Let og fri trav


Christian af Jäboruder

Christian blev jeg desværre nød til at trække fra kåringen da den Svenske gæste dommer ikke ønskede at godkende ham, på trods af hans Svenske kåring og veterinær godkendelse fra 2018. Dette på trods af vores regler om at en hingst veterinær godkendt i et andet EU ikke skal veterinær godkendes igen. Christian mangler to tænder som følge af en skade, hvilket naturligvis ikke gør ham til en ringere avlshingst.

Men da vores gæstedommers holdning tilsyneladen overtrumfer vores regler må Christian komme i den Danske avl som EU på sin Svenske kåring, hvor beskrivelsen er følgende:

Beskrivelse: Rastypisk, maskulin hingst med bra karaktär.Vackert huvud, bra bål och överlinje.Från sidan välbenad, nöjaktigt korrekt.Taktmässig, något kort skritt.Vägvinnande trav.
Hingsten är generalmönstrad och tilldelad kvalitetsklass G. Han fik følgende karaker: Karaktr 9-8-8-7-8= 40 point


Stjernens Yellow Stone

Den tredie hingst vi havde med var den meget charmerende buchskin brogede hingst Yellow Stone. Dyrlægen konstaterede at han have et meget lille underbid og spørger "ud i luften" hvordan holdningen er til dette. Meget hurtigt og meget klart udbryder vores gæste dommer at der er 0 tolerence hvorfor han afvises af dyrlæge.
Igen må jeg undre mig over at vores gæste dommers mening overtrumfer vores love og regler, hvori der står i  ISPC’s vedtagne standard, at op til 25%  af tandfladen er tilladt.


Skenekulls Lapasso

Den sidste hingst vi havde med, var mini hingsten Lapasso. Ham fik følgende beskrivelse:
Charmerende hingste af god type. Prima hårpragt, udtryksfyldt hoved. Velformet hals. God skulder. Lidt kort og muskelfattig bagpart.Passende føre lemmer for, jævnt føre bag med kleine haser. Skridt bevægelsen kort, mangler bagbens aktion. Traven let og aktiv. Hvilket udløste karakterene 8-7-7-6-8= 36 point

Selv om andre hingste på dagen blev godkendt med 35 point faldt han, på den i mine øjne helt tåbelige regel om at ingen del karakter må være under 7 og han fik et 6-tal på sin ellers gode skridt, han desværre ikke viste på dagen. Ærgerligt men sikkert også en konsekvens af ikke så kvalifiseret træning som vi normalt udsætter vores hingste for.

Tusinde tak til Hanna for stor hjælp og flot fremvisning. Også en meget stor tak til Pernille, Brian og Kim Ø der stillede og og hjalp med at holde vores hingste klar.

Til hingstekåringen 2019

Til hingstekåringen 2017

Til hingstekåringen 2016

Til hingstekåringen 2015

Til hingstekåringen 2014

Til hingstekåringen 2013

Til hingstekåringen 2012

Til hingstekåringen 2011

Til hingstekåringen 2010

Til hingstekåringen 2009

Til hingstekåringen 2008

Til hingstekåringen 2007

Til hingstekåringen 2006

Til hingstekåringen 2005

Til hingstkåringen 2004

Til hingskåringen 2003

Til hingstkåring 2002

Til forsiden