Året der gik 2013

På trods af mange flotte resultater for vores ponyer og mange skønne føl, vil år 2013 altid fremstå som vores værste år nogensinde, da vi mistede min elskede mor i april måned.

At mor var fantastisk og et meget betydnings fuldt menneske for mange andre end os blev meget tydeligt ved mors bisættelse d. 17. april 2013 , hvor 155 mennsker fyldte kirken, der lå badet i en strålende forårssol, og med så mange blomster at selv kirkens vindueskarme kunne smykkes af dem.

Det blev det smukkeste farvel til mor.

Mindeord

Sidste hyldest til mor

Jeg vil endnu engang takke alle jer der støttede os i sorgen, deltog i bisættelsen og for alle de smukke blomster.

Resten af året har været præget af sygdom og opbrud, idet Bjarne ikke længere bor på gården og jeg selv har været syg og gennemgået flere operationer. Derfor er det med tilfredshed at vi nu forsøger at lægge 2013 bag os men inden da vil jeg herunder nævne nogle af de dejlige og glædelig oplevelser der trods alt var i 2013.

Årets første udstilling var M & M show. En daglig dag men koldt og blæsende.

Vi kunne glæde os over 40 point til lille Balou v. Klein Engelland og hele 45 point til Stjernens Isabella, som hermed opnåede dagens højeste point.

 

m-&-m-13-hoveder
Bækkeskovens Reya og Stjernens Isabella
Foto Joan Andersen

Se mere på siden M & M show marts 2013


Balou v. Klein Engelland

Næste udstilling var plageskue på Dorthealyst !

En dejlig dag sammen med alle vores "pony-venner", hvor vi havde vi den glæde at komme at komme hjem med bedste 1 års hoppeplag Fajén Liebas, bedste 1 års hingstplag Stjernens Walentin og bedste 2 års hingstplag Stjernens Piano samt den bedst placerede shetlænder på dagen Fajén Liebas.


Fajén Liebas. 43 point.
Bedste 1 års hoppeplag samt bedst placerede shetlænder.

D. 31/5 var vi så til hingstekåring i Frederisia. En kåring vi sent vil glemme da 5 af vores 6 medbragte hingste kom i første klasse! Se mere på siden fra hingstekåringen

 
Bart v. Ruitersweide

Weekenden efter åbnede vi dørene, for Mønstringskursus og stutteribesøg

Så blev det juni og dermed tid for Dyrskue i Roskilde

Dette dyrskue blev noget ganske særligt da vores dejlige hingst Bart v. Ruitersweide som vi har sammen med Kim Ørnbo, blev Sjællandspræmie hingst!


Bart v. Ruitersweide
Sjællands Præmie hingst 2013:

En anden meget stor glæde var at vores 3 års hoppe Stjernens Pocahontas efter Stjernens High-Light blev bedste 3 års shetlandspony hoppe med 23 point og ærespræmie. At netop hendes placering havde stor betydning for os skyldes at vi desværre mistede hendes mor Peggy v. Olwen i foråret på grund af fedtlevet og hendes far Stjernens High-Light er solgt til udlandet efter denne sæson.


Stjernens Pocahontas

Den årlige hoppekåring blev næsten lige så fantastisk som dyrskuet, idet vores dejlige hoppe Neeltje T.D. blevOverAll Champion 2013 med 45 point og dermed Danmarks højst kårede hoppe i år

.
Team Stjernen
Vores dejlige "pony-piger", en uvurderlig hjælp både før og under kåringen.


Tina med Neeltje som hun fremviste på bedste vis

Se mere på siden hoppekåring 2013

Store Hestedag 2013

Endnu engang kom vi hjem fra en fantastisk dag, hvor vores mushroom hoppe Wonder blev bedste hoppe og hendes føl Wolverine blev bedste hingstføl


Wonder v. Uilenbroek
med Stjernens Wolverine


Stjernens Wolverine bedste hingstføl på StoreHestedag 2013. BIS 3

Tina været en fantastisk hjælp på alle områder i forbindelse med et vældig turbulent forår og sommer . Derfor tilbød jeg, som en lille tak, at hun gerne måtte vælge et af årets føl: Jeg troede at valget ville være en af vores dejlige hoppeføl, men Lille Wolverine havde taget Tina´s hjerte, så nu er han hendes :-)

En af årets sidste aktiviteter var materialeprøve hvor vi medbragte 4 af vores hingste samt Lena Kleimingers dejlige Shadow.

Alle bestod og er nu klar til kåring til foråret :-)

mat.pr.-13--remy-a
Stjernens Remy Martin
Foto Joan Andersen

mat.pr.-13--bommel-a
Bommel V. Ens
Foto Joan Andersen

Den sidste udstilling i dette år var M & M show i December, jeg har endnu ikke fået lavet siden fra denne dag.

Året har også budt på mange dejlige føl, blandt andet fik vores gamle Ciska V.H.Broek på 25 år, et dejligt hoppeføl som er nok det sidste føl Ciska skal have.


Med sine 25 år er Ciska jo meget dygtig til at passe på sit føl.

Også Stjerens Pearly har givet os det dejligste palomino hoppeføl efter Stjernens Mini-Paschael.

Årets sidste føl var Jacklines:


Jackline
En super glad og stolt Jacline med sin lille datter :-)

jamaica-loeb
Stjernens Jamaica efter Stjernens Picasso
Jamaica´s første dag.

Se foto af året føl på siden Føl 2013

Mange ponyer har i år fået nye hjem, blandt andet er Jackline og Jamaica solgt til sverige, ligesom vi valgte at sige ja til at Magnus kunne købe vores dejligeStjernens Mini Afroditte til Anneli fra Hasselbo. At vi så samtidig har fået den store glæde at Afroditte har gjort det utrolig flot i Sverige, er jo skønt:


Stjernens Mini-Afroditte
BIS på Bjärsjölagård 2013

Et kæmpe tillykke og et stort tak til Afrodittes ejer Anneli Archenholtz fra Hasselbo.

Også med Stjernens Mini-Baldur har Annli og Magnus fra Hasselbo Stuteri gjort det flot idet han blev Minihingst Champion med 98888=40p på anden udstilling!


Stjernens Mini-Baldur, ejet af Hasselbo Stuteri

Minihingst Champion:

Lille Optimist rejste til Mari Brolund i Sverige, senere på året rejste Stjernens HighLight samme vej :-)
Vi ønsker Mari held og lykke med disse to dejlige drenge og glæder os over HighLight nu også er kåret i Sverige.


Stjernens Optimist


Stjernens High Light

Lille Amulet er også rejst ud i den store verden, her er hun på vej afsted til sit nye hjem i Tyskland hos Undine!


En meget vemodig dag men også meget dejligt da vi ved at Amulet ikke kunne få en bedre familie...

Faktisk rejser både Laddie og Whisky med til Tyskland, dog kun på en laaaang ferie!

Efterfølgende har vi fået den dejlige melding fra Undine i Tyskland, at hendes egen Stjernens Terkel samt Tartans Laddie og Stjernens Mini-Whisky alle tre er blevet kåret i Tyskland. Stort tillykke og tak herfra.

Forud for læsningen af ponyerne havde vi haft et par dejlige dage sammen med Undine og hendes datter samt deres gode venner Sigrid og Julius Kroll fra stutteri Soestblick, der var med for at hente ponyerne.

Ja mange ponyer er rejst herfra og nogle ponyer har blot været væk i nogle måneder ! Takket være Jette og Søren fra stutteri Annagaard, har vi nemlig igen i år haft mulighed for at have vores unghopper på en dejlig sommerfold på Falster. Langt væk, men med opsyn fra Jette, Joan og Lene har vi trygt kunne have vores unghopper der. Det er jeg dybt taknemmelig for, så hermed en kæmpe tak for jeres indsats!

sommergraes-2013
Også en stor tak til Joan og Neil der har haft lille Karla i kærlig pleje, "fodret" mig med skønne foto fra folden og sidst men ikke mindst en pragtfuld frokost i forbindelse med afhentning af 1. læs ponyer.

Jeg vil gerne takke alle for jeres hjælp og støtte i år, hvor vores ressourcer har været små men hvor vi med hjælp og støtte fra rigtig mange, har kunne deltage i de vanlige aktiviteter, om end det var på nedsat niveau.
En speciel tak til Tina der har "trukket det store læs".

Jeg ser frem til et nyt år, som jeg bare håber bliver lidt bedre:-) Glæder mig til at møde jer alle ved kommende arrangementer og udstilling.

Tak for i år og Godt nytår

Se også:

Året der gik 2012

Året der gik 2011

Året der gik 2010

Året der gik 2009

Året der gik 2008

Året der gik 2007

Året der gik 2006

Året der gik 2005

Året der gik 2004

Sidste nyt 2013

Sidste nyt 2012

Sidste nyt 2011

Sidste nyt 2010

Sidste nyt 2009

Sidste nyt 2008

Sidste nyt 2007