Stutteri Stjernen
Grundlagt i 1987

Et familie foretagende beliggende i Nordsjælland på Dyremosegård.

Familien består af Mona og Ole Møller (mormor og morfar), Tina og Michael (børnene) samt Ole og jeg (Janny).

Tina Michael, Ole og jeg bor på Dyremosegård hvor stutteriet er hjemmehørende, mormor og morfar bor 5 minutter herfra og har deres daglige gang på stutteriet.

Vi har alle en fælles interesse og glæde for shetlandsponyerne men inden for rasen har vi hver især forskellige speciel interesser hvorfor antallet af ponyer er stort da vi jo "brænder" for noget forskelligt.

Mormors store interesse ligger inden for avl og kørsel med sortbrogede ponyer, og næsten alle vores sortbrogede ponyer ejes af mormor. De største af vores sortbrogede ponyer bruges som køreponyer for mormor og morfar samt af Tina.

Ole´s hjerte banker mest for de sorte og gerne de store sorte, interessen er baseret på køreinteresse og avlen forekommer Ole mest relevant i forhold til at avle brugsponyer.

Tina´s interesse spreder sig fra avl på kvalitets ponyer gerne med specielle farver, til seriøs kørsel. Hun stortrives med udstillinger og konkurrenser. Tina har siden hun var helt lille fremstillet vores ponyer og i dag er det hende der mønstrer alle vores ponyer og fremstiller hingstene til materiale prøve. Tina´s hjerte er selvfølgelig mest hos Bergeruds Playboy, Shambles Ray of Sunshine, Stjernens Mini-Triton, Hesseldals Gry og Stjernens Coral som alle er hendes egne.

Michaels interesse går mest på glæden ved at kæle med sine ponyer og så ser han det også som en form for børneopsparing! Michael ejer Ollie v.d. Slikpolder og Stjernens Caroline, hendes føl har Michael solgt og derefter investeret i miniature æsler som han påtænker at avle på.

Jeg selv er vældig glad for avl og har nok altid set den største udfordring i miniatureavlen samt er meget fasineret at farveavl. I det daglige finder jeg stor glæde ved at arbejde med hingste, hvilket jo også afspejles i vores store antal af hingste.

På stutteriet forefindes i dag ca. 100 ponyer, at det overhovede kan lade sig gøre i kombination med at både Ole og jeg er udearbejdende, skyldes udelukkende at det er et familieforetagende og at det er en livsstil.