Sidste nyt 2007

D. 29/12 2007. I dag er der sket det, vi ikke selv havde forestillet os som en mulighed. Caroline er rejst hjemmefra!
Caroline var egentlig havnet i vores pensionist klub, ikke på grund af sin alder men fordi hun efter et kejsersnit for nogle år siden, ikke har kunne blive drægtig. Oprindelig var hun min søn Michaels. Han fik hende da hun var føl fordi hun tegnede til at kunne blive en skøn avlshoppe. Nogen giver deres børn en børneopsparing, vi gav vores et hoppeføl hver, tanken var så at de enten kunne beholde føllene , hvis de var intereseret i avlen eller sælge føllene og opspare lidt penge. Eftersom Caroline altså ikke kan blive drægtig kan hun jo ikke opfylde denne mission Vi blev så enige om at bytte således at Michael i steden for fik Olga og jeg fik Caroline. Planen var så at Caroline blot skulle hygge sig i pensionist klubben, men ganske uventet dukkede den skønneste familie op, som faldt for Caroline og kan tilbyde hende et skønt og varigt hjem.

Vi ønsker Caroline og hendes nye familie alt godt i fremtiden


*Stjernens Caroline

D. 20/12 2007. Siden her er ikke blevet opdateret i lang tid, hvilket ikke skyldes at vi ligger i dvale, tværtimod.... Vi har travlt med vinterpasningen og samtidig har vi desværre måtte konstatere "white Line disease" hos nogle af vores ponyer. Som mange sikkert ved tager det dagligt lang tid at passe og pleje disse syge hove men det går fremaf.

Som en konsekvens af dette, i kombination med at der ikke er nyheder i forhold til udstillinger og andre aktiviteter er siden blevet svigtet lidt. I dag er der dog en dejlig nyhed i det jeg i skrivende stund sidder og venter på Angela´s hjemkomst fra Holland.

Jeg vil benytte lejligheden til at ønske alle en glædelig jul

D. 3/12 2007. Vi er nu hjemme igen efter nogle skønne skønne dage i Almunecar.


Se mere fra turen her

D. 27/11 2007. Jeg er lige en lille tur i Spanien med "tøserne" fra Stutteri Tartan og Skovdiget , hvorfor der ikke vil ske nyt på denne side de næste dage og mail derfor heller ikke vil blive besvaret før vi er hjemme igen næste uge.

Der været af holdt en vellykke smed-hov aften ved beslagsmed Ole Jørgensen.
Se mere her.

D. 21/11 2007. Hjemme igen efter at have fejret Wilfrieds 50 års fødselsdag i Holland.

Det var helt specielt at opleve en 50 års fødselsdag på Hollandsk. Hvad vi ikke vidste var,at når man fylder 50 så kommer Abraham....... Så da vi ankom til Holland blev vi modtaget af op til flere Abrahammer:

Denne tradition kan sidestilles lidt med vores egen opstilling af "peberkværne" ved en peber svends 30 års fødselsdag. Dukkerne "Abrahammerne" bliver lavet af venner og familier, de opstilles aftenen inden fødselsdagen, når de er på plads præsenteres "føsselaren" for dem og derefter forventes det at han byder på "en lille en", efterfølgende festes der så, hvilket betyder at alle er til stede når klokken runder midnat og han dermed bliver 50 år!

Selve festen blev afholdt nogle dage efter og blev indledt med kaffe og kage, inden det senere gik løs med pindemadder, varme kødretter og fri bar..

En af de flotteste gaver bestod af et håndmalet billede af Wilfrieds første sortbrogede hoppe på kakler. Planen er at det skal hænges op i Wilfrieds nye stald.

Inden vi igen vendte næsen hjemaf, var vi rundt og se alle Wilfrieds ponyer. På denne runde kunne vi også konstaterer at Piraat Liebas som i disse år opholder sig hos Wilfried, stortrives. Det bliver spændende at se ham til hingste kåringen i Januar igen, hvor også Stjernens Carlos , Larsto van de Berkenhoeve, og Shadow van Drieoka vil blive fremstillet.

På hoppesiden kunne vi glæde os over et gensyn med gamle Lotte, hun bærer sine 25 år og sin drægtighed utrolig flot


Lotte er jo mor til Grønkjærs Triumf

En af de ting vi også havde set meget frem til var at se vores forholdsvise ny indkøbte hoppeføl "live". Det blev en meget positiv oplevelse. Hun viste sig at være meget skønnere end vi havde turde håbe på.


Angela van stal Pablito

Vi takker Karin og Wilfried for en skøn weekend med store oplevelser.

D. 11/11 2007. Det ser ud til at vores held er vendt tilbage! Min bil er blevet fundet, ligesom vi har fundet en rigtig dejlig afløser for Rosa.

Indimellem gange kan det godt svare sig at være lidt "påtrængende", det har jeg i hvertfald lige haft held med, i det jeg i forbindelse med salget af Rosa, kontaktede Betina Lyngholm og fik hende til at forstå at hun godt kunne undvære Joy Trangilde!!! Efter lidt tøven accepterede Betina at sælge Joy til os. Det vil sige til min mor.
Joy er jo også meget spændende for os, i det hun er hel-søster til vores hingst Heros Tranegilde hvis afkom vi har været ualmindelig tilfredse med , vi håber Joy vil kunne avle ligeså godt som ham.

Mor med sin nye dejlig hoppe Tranegildes Joy.

Til højre indtager Joy folden

Lige nu har jeg det bare skønt, vi har fået en melding fra Rosa´s nye familie, de er super glade for hende, min mor er rigtig glad for sin nye hoppe og jeg har selv fået Golden Eye hjem. En skøn weekend med rigtig hyggeligt besøg af Anneli og Magnus fra Hasselbo Stuteri sammen med deres venner, samt Tanja og Mishael fra Stutteri Egedal. Det var så heldigt at de havde trailer med og derfor kunne medbringe Joy som vi dermed kunne få hjem allerede i dag. Tusinde tak for det.


Sandbäckas Golden Eye

Golden Eye har fundet sig godt tilrette på unghoppefolden, en skøn unghoppe som jeg er helt sikre på at vi bliver ligeså glade for, som vi er for hendes søster Sandbackas Gill som vi også købte af Camilla

D. 7/11 2007. Et uheldigt år, det må man side; I dag er min bil blevet stjålet!!!

NÅ men en bil er jo blot en bil og problemet er jo kun af prakisk art. Tilbage til pony verden så er dagligdagen ved at være i gang igen og der sker lidt ændring i vores besætning.

For det første skal Rosa rejse på lørdag. Egentlig var hun slet ikke til salg men der kom en familie med et indtrængende ønske om køb af stor sortbroget BØRNEPONY, og disse kriterier kunne ingen opfylde bedre end Rosa!! Så må vi jo se om vi kan finde en værdig afløser for Rosa
Billedet herunder er taget af Eva fra Stutteri Perlen som er veninde med Rosa´s nye mor Sika fra "Stutteri Roedmosegaard" , . Eva sendte billedet med teksten:

Nye mor? ...det kan du da ikke mene....


Rosa v.d. Ouwehoek

Jeg er overbevist om at Rosa får det skønneste liv hos Sika og familie. Og ønsker jer alt mulig held og lykke samt mange glade timer

Ligeledes håber jeg at kunne tilbyde den skønne unghoppe Sandbackas Golden Eye et skønt liv hos os. Jeg har været vild med hende siden hun var føl i 2005 og blev bedste føl af alle raser med 40 point.Måske valgte Camilla Kjellman at slippe Golden Eye for at hjælpe mig lidt med at se fremaf igen. Uanset grunden er jeg meget taknemmelig over at kunne tilføje Golden til vores gruppe af avlhopper. Tak Camilla.


Sandbäckas Golden Eye

Når en kommer må en anden rejse! Måske står Balthasar her og spejder efter sit nye hjem på den anden side af sundet, for han rejser nemlig til Sverige


Stjernens Mini-Balthasar
på toppen af en bakke som en anden lille bjergged.

D.4/11 2007. Tusinde tak!

Det er helt overvældende hvad jeg i dag har modtaget af varme deltagende mail i forhold til tabet af Tetske.

Jeg har endnu ikke nået at svare alle, det kommer, men i skal vide at jeg er dybt rørt og meget taknemmelig for på denne måde at opleve i er der, også eller måske særligt når det er svært.

TAK

D. 3/11 2007. Så er lille Tetske her ikke mere. Her til aften blev den tunge beslutning truffet..... Jens, vores dyrlæge, mente ikke længere at der var håb om en bedring af tilstanden og mente heller ikke der var nogen mening i at lade Tetske gå natten igennem da hendes tilstand nu var yderlig forværret...

Det synes så urimeligt at så ung og glad en pony ikke må leve men som en dejlig pige skrev til mig, så må vi håbe at Tetske får det godt der hvor hun skal hen, der er flere hun kender der.... God rejse lille pige.

Tak til alle jer der har sendt deltagende mail, mange med bud og hjælp til afklaring omkring Tetskes diagnose.


Lille Tetske

D. 2/11 2007. Vi har en stor bekymring i det lille Tetske ikke er rask. Vi tog hende hjem fra folden da hun virkede lidt sløj... Hun lå lidt for meget ned, viste svage tegn på ondt i maven, ikke voldsomt men lidt, samtidig synes jeg hun gik lidt forsigtigt eller underligt på benene. Jeg var meget i tvivl om hvad hun fejlede da symptomerne var meget diffuse, jeg var i tankerne omkring kolik, forfangenhed, nyreslag men intet passede helt fint. God appetit, normale tarmlyde, maven fungerede, normal tp. ingen puls i benene. Dyrlægen tilkaldes og han bekræfter at det er et noget underligt billede men fik mistanke om at det kunne være livmoderen der var "kæntret" hvilket kunne forklare at Tetske viste symptomer på ondt i maven. Desværre er hun så lille at dyrlægen ikke kunne få en hånd i hende. Vi valgte at give hende smertestillende og tæt observation. Da tilstanden ikke bedres valgte vi at opererer Tetske for at få livmoderen "rettet op". Operationen forløb godt og mavesmerterne ophørte men den "underlige" tilstand med at gå mærkeligt og helst læggge ned, fladt på siden, fortsatte og forværres dag for dag...... Appetitten har under hele forløbet været god og maven har fungeret. Men men nu 4 dage efter operationen er tilstanden vældig kritisk. Tetske kan kun stå med støtte, må hjælpes op og holdes i mens hun spiser. Hun virker ikke smerte påvirket, er frisk i blikket, normal opmærksomhed og øreslag men kan altså overhovedet ikke koordinerer bevægelsen i sine ben. Meget meget sørgeligt.. Vi er lidt på "Herrens mark" da vi altså ikke har en sikker diagnose ( så er der nogen der har et bud er det meget velkomment).Den sidste melding fra dyrehospitalet er at Tetske er mistænkt for at have "noget" der trykker i hjernen da hendes føle sans i den ene side ikke fungerer. Vores dyrlæge gør alt hvad han kan for lille Tetske og vi er enige om at hun skal have alle chancer men kommer vi der ud hvor hun lider bliver hun aflivet. Næsten ikke til at bære da hun jo er vores lille princesse

2/11 2007. Vi er nu begyndt at forhandle PAVO-foder.

I alle de år vi har avlet har mange spurgt os hvilke slags foder vi bruger. Indtil for 2 år siden var svaret godt hø og havre!! Hvis vi havde nogle ponyer der havde brug for noget "ekstra" fik vi speciel foder hjem fra Holland. For to år siden opdagede jeg så at dette foder, nemlig "PAVO" også kunne købes i DK. Vi skiftede så vores havre ud med fuldfoder til henholdsvis føl, ungdyr og avldyr, resultaterne var fantastiske, efter en vinterfodring med PAVO kunne vi konstaterer at ponyerne så bedre ud og selve fodringen var betydelig lettere da vi skulle bære mindre mængder rundt på foldene. Vi har efterfølgende anvendt flere af de specielle produkter med rigtig gode resultater. Som forhandler af PAVO bliver man tilbudt kurser, hvorved man vil kunne opnå en større viden omkring fodring og de forskellige produkter, dette håber jeg vil komme vores egne ponyer til gode ligesom det forhåbentlig kan komme andre tilgode. Vores speciale vil naturligvis være fodring af shetlandsponyer og Islandske heste, både i forhold til avl, opdræt brugs og udstillings dyr.
Se mere her

28. okt. 2007. En stor dag!

Maria fra stutteri Bækkeskov har fødselsdag og fik en "surprice" fødselsdagsgave af sin mor og far, nemlig lille Tess:


Stjernens Tess

Maria fik overrakt Tess i forbindelse med aflevering af Bækkeskovs Jalte (som jeg fik)


Bækkeskovens Jalte

og Capsyl der vendte hjem efter 2 dejlige år på Bækkeskov.


Skattens Capsyl

Capsyl vendte hjem smukkere end nogensinde og med en bagage, jeg aldrig har set magen til:

Her i klædes han sit nye dækken. I "hans bagage lå yderlig den smukkeste trense , grime der matcher dækkenet, træksnor, strigler, heste bolcher og så et album indeholdende billeder fra hele hans ophold med alle de oplevelser han har haft. HELT FANTASTISK!

Vi betragter Jalte og Tess
Capsyl´s søn, lille Jalte
Tess og Maria ved hjemkomsten på Bækkeskov

Alle foto er taget af Maria´s kæreste, Bo

Jeg takker for Jalte, en fantastisk pasning af Capsyl, alle gaverne til ham. Samtidig et stort tillykke til Maria som vi ønsker held og lykke med lille Tess.

D. 26/10 2007. I dag er lille Kiki rejst til sit nye hjem og i stedet er Mosely Iduna flyttet ind.

D. 23/10 2007. Lidt vemodigt her til aften hvor vi sendte Tutu og Wendy afsted til Norge.
Vi håber at begge vil få det godt og blive til stor glæde og tilfredshed for deres nye mennesker!!


Tutu of the Piggyfarm

Vi ønsker Stall Reianes v/Hege Nilsen og Trond Reianes held og lykke med Tutu

Lille Wendy var den sværeste at slippe hun har jo tilbragt hele sit liv her hos os, som min fars eneste avlshoppe


Stjernens Wendy

Vi ønsker Anne Kathrine Haldorsen stort tillykke med Wendy

D. 21/10 2007. Vi er nu begyndt at slippe vores hingste sammen.
Se mere her: Hingsteflok 2007

D. 21/10 2007. Stemning billede fra Kornerup hvor vores unghingste stadig går.


Stemning billede fra Kornerup hvor vores unghingste stadig går.
Foto Joan Schou


Stjernens Mini-Kandy og 6 andre føl er nu taget fra. suk!

Se mere her: Følbørnehaven okt. 2007

D. 14. okt. 2007. Så har vi været til Materialeprøve 2007 !

Vinder af materialeprøven for hingste blev vundet af den helt vidunderlige hingst Søndergårds Mac tilhørende Karen Petersen. Stort tillykke.

Efter ham stod vores egen Tutu of the Piggyfarm. Han modtog en meget flot Georg Jensen skål i ærespræmie, skænket af Stutteri Ørnhøj. Vi takker mange gange.

Flere meget interesede tilskuer overværede dagen i det skønneste solskinsvejr.:

Se mere fra denne dejlige dag på denne side: Materialeprøve 2007

Smede – Hovaften
Torsdag d. 22. november 2007 kl. 18.30
Afholdes på
Susågården, Grimstrupvej 131, 4700 Næstved.

D. 5/10 2007. Vi er nu i gang med træning til Avlsforeningens matrialeprøve på søndag

Se mere her: Forberedelser til Materialeprøven i Ringsted

D. 5/10 2007.
Til vores store glæde har vi solgt Stjernens Indeeed til Joan Andersen, "Stutteri Bækkeskov" som håber han kan blive en af deres kommende avlshingste. Det er jo skønt at Indeed på denne måde forhåbentlig kan se frem til et dejligt liv på Lolland samt at vi får lov at følge ham.

Joan overtager Indeed efter materiale prøven i Ringsted på søndag, hvor jeg får den store fornøjelse at fremvise ham får lange liner (krydser finger for god opførelse samt luft nok ( det første hos Indeed, det andet hos mig!!)


*Stjernens Indeed

D. 30/9 2007.Desværre har Petrunella i dag kastet sit føl. Et hoppeføl.
Dette betyder at vi nu venter 26 nye føl i 2008

Herlig nyhed!

Stjernens Bingo og Dani, begge mini shetlændere, kørt af Karina Laursen gav de store baghjul ved "Wiffersholmsstævnet d. 16/9-2007", hvor de vandt forhindringskørslen efter en skovtur på 14 km. Godt gået!


Stort tillykke herfra

D. 28. sept. 2007. Vi har i dag fået foretaget den sidste scanning.
Så nu er vi klar til at sende de sidste af de fremmede hopper hjem samt omrokere vores egne ponyer til "vinter placering".
Resultater af scanningen er at vi kan se frem til 27 nye føl i 2008, såfremt alle drægtighederne holder og vi ikke sælger nogle af de drægtige hopper, begge dele kan jo forekomme.

Vi har også valgt at pensionere nogle af vores hopper, melde dem ind i "pensionist-klubben" hvor det er planen de skal nyde deres otium, her hos os, så længe de kan

D. 25. sept. 2007. Så er der referat fra vores stutteribesøg og medlemsmøde.

D. 23. sept. 2007.Også lige en dejlig nyhed mere:

Tiden nærmede sig jo hvor Grønkjær skulle rejse hjem efter to års virke har hos os. Vi har denne sommer nydt hans afkom, deres fantastiske kvalitet og skønne farver, ærgeligt at skulle sige helt farvel til en avlshingst der åbenlyst avler så unikt men da vi jo stadig forsøger at nedbringe antallet af ponyer var det sikkert og vist at vi ikke skulle købe Grønkjær! Dog var det ikke mere sikkert end da Tina og Nadia Brandt Stutteri Birkehøj indvilligede i at gå ind i en ½-part, ja så købte vi ham altså sammen. Grønkjær vil have sit vinter eksil på Birkehøj og vi vil skiftes til at have ham i bedækningssæsonen. Det er jo herligt at vi med denne aftale ikke skal sige farvel til Grønkjær og vi i fremtiden vil have mulighed for at anvende ham i vores miniature avl.


Grønkjærs Triumf
Foto Anneli Hansson

D. 21. sept. 2007. To dejlige nyheder;

Vi tro og håber at vi nu har fundet en værdig "erstatning" for Nanda. Dette så vi ikke som en mulighed umiddelbart efter Nandas død men med hjælp fra Tommy Jensen og Wilfried er det nu lykkes at finde og købe dette dejlige føl.


Angela van stal Pablito

Angela er udstillet ved et jubilæums show i Holland hvor hun vandt sin klasse og fik følpræmie. Nu glæder vi os til at få hende hjem.

Den anden skønne nyhed er at vi nu har indgået en aftale med Inger Mehren Ødegaarden Stall og stutteri i Norge, om at vi får den helt skønne hingst Kanteborgs Sprite på Station i 2009.
Se og læs mere om ham på hans egen side Kanteborgs Sprite


Foto: Inger Mehren

Så er der nyt til de køreglade og de sociale.

Løvfaldstur i dyrehaven

D. 1. September 2007. Vi har i dag været til føl og plageskue i forbindelse med Store Hestedag i Roskilde. Se mere fra dagen ved klik her: Store Hestedag 2007
Vi vil dog allerede her ønske Lena Kleiminger tillykke med Stjernens Patroness som blev det hoppeføl der opnåede dagen højeste point. 43 point blev det til.


Stjernens Patroness
Foto Tina Brandt

D. 28. August 2007.Tina har nu lavet en side fra klubmesterskabet i SOK Se den her

D. 28. August 2007. Vi har ikke haft tid at opdatere de sidste 10 dage meget er sket på godt og ondt! Heldigvis er det meste positivt men det er som om ulykkerne ikke helt vil slippe os!! Vi har mistet vores dejlige hoppeføl Imona, hun var faktisk solgt til en dejlig familie som det ikke var sjovt at måtte informerer om Imonas død. Men men men livet går videre og vi har kunne glæde os over et meget dejligt besøg af de "gæve Svenskere": Katarina och Aydin (Stutteri Spektra), Anneli (Hasselbo Stuteri ), Sonja (Lillåkra), Mia (Stall Mytorp), Märta och Hans (Bluemull) I forbindelse med afhentning af bedæknings hopper havde vi en skøn eftermiddag, Katarina havde medbragt en skøn "smörgåstårta" som vi nød i solen.

Weekenden efter var der udstilling på Bjärsjölagård, hvor vi desværre ikke kunne deltage da vi skulle til Klubmesterskab i SOK men vi har modtaget dejlige nyheder derfra:

Vi er meget glade for at kunne gratulerer Anna-Lisbeth med det flotte resultat på Spencer, som er 1. søn efter Tutu of the Piggyfarm.


Spencer på Bjärsjölagård 2007
Foto: Andrea Bernro
Ejer og opdrætter: Anna-Lisbeth Andersson

På Bjärsjölagård blev Spencer nr 2 med 88788 = 39p og fik en super beskrivelse:
Typ: Flott maskulin hingst av god rastyp.Huvud,Hals, Bål och Kors: Vackert huvud, god resning på halsen, bra längd i bålen, välformat kors.Extremiteter: Tåvid höger fram, benad för sin storlek, något långa skenor.Skritt: Energisk vägvinnande skritt.Trav: Lätt trav med bra bakbensaktion.

Ligeledes er det jo skønt at se Stjernens Elvito med Josefine på 2½ år som vinder af maskerade klassen!

Stort tillykke herfra

Også Camilla Kjelmann skal have et stort tillykke med Sandbackas Gurina, der blev klasse vinder med 43 point samt hendes skønne føl Sandbackas Gunn der opnåede flotte 42 point. Gurina flotte resultat glæder os jo specielt meget da hun er søster til Sandbackas Gill som vi fik lov at købe sidste år.

Som skrevet deltog vi jo ikke da vi skulle til klubmesterskab i SOK. Vi havde der en meget dejlig dag.

Klubmester 2007 blev Thomas Petersen der for få uger siden havde deltaget i Pony VM med sit 4 spand. Til Klubmesterskabet kørte han "kun" med to spand og til vores glæde havde han valgt at tage den endnu noget urutinerede vallak Stjernens Hero med. Sjovt at se denne lille fyr på arbejde og klare sig så flot.

Klubmester 2007


Thomas Petersen

Et kæmpe tillykke til Thomas herfra.

Tina blev vinder af Mikkelpokalen er skænket af Svend og Goga Brandt til unge Sok medlemmer under 21 år. I år var sejren lidt "let-købt" idet Tina var eneste kusk under 21 år men da det er 3. gang hun vinder den, fik hun den nu til ejendom. Vi takker mange gange for denne pokal.

Vi fik et dejligt gensyn med Taco som virkelig er en pragtfuld kørepony flot trænet og kørt af sin ejer Hanna Güngerich

Jeg håber i løbet af ugen at få tid til at lave en side med foto af mange af de dejlige spand vi så på dagen.

D.11.august. 2007. Vi har mistet Nanda! Ord kan ikke beskrive tabet af Nanda.
Hun var en fantastisk hoppe, hendes fantastiske kvalitet, hendes helt specielle farve og ikke mindst hendes skønne væsen. Nanda var en hoppe som vi havde store forhåbninger til i avlen, hvorfor vi valgte at sende hende til bedækning ved årets over All Champion Ivanhoe Tranegilde. Hun gik under de bedste betingelser hos Jette og Søren og jeg føler med dem, da de måtte ringe og overbringe mig den tragiske nyhed. Det er slemt når der sker noget med ens ponyer men det værste er dog når det er andres ponyer man har i sin varetægt. Dyrlægen kunne konstaterer at dødsårsagen var en blodprop eller et bristet kar (indre blødning)


Nanda V.Stal Nederkoorn

Tak til Jette og Søren der tog sig af Nanda og efterfølgende har taget sig af hendes føl, som måske adopteres af Annagaard Taura, der for en tid siden mistede sit føl.

D.11.august. 2007. Så er der lavet program for vores stutteri besøg og medlemsmøde d. 16. september. Se det her

D.6.august. 2007 Så er siden fra Avlsforeningens årlige hoppekåring på Sjælland færdig

Skattens Capsyl far til årets bedste føl på sjælland


Bækkeskovens Ronja
Tilhørende Joan Andersen

Et stort tillykke herfra


Sandbackas Gill

Til vores store glæde blev Solskinsøens Tippi årets føl ved det Bornholmske dyrskue.
Tippi er efter Stjernens Mini-Dusty og ud af Stjernens Mini-Tabita.

Stjernens Mini-Tabita med
Solskinsøens Tippi
Solskinsøens Tippi
Foto:Morten Holm Larsen

Stort tillykke til ejer og opdrætter Lis Riis. Stutteri Solskinsøen

Så har Stjernens Epus ( Søn af Stjernens Opus) igen et afkom der har gjort det flot!


Kilskogens Gretzky
nr 2 i hingstföl klassen med 88788=39.

Foto Eva Dahlström
Endnu engang et kæmpe tillykke til ejer af Epus samt ejer og opdrætter af Gretzky Hanna Dahlström, Sverige.

D. 2. august 2007. Vi har modtaget dette dejlige billede af et føl fra Tutu´s første årgang.


Mosbækmindes Ibena
Fotografen er Luise Juul.

Svensk indbydelse om deltagelse i busrejse til den Hollandske hingstekåring 2008
Læs mere her

D. 28. juli 2007. Dejligt nyt fra Sverige. Shetlandsgårdens Jackpot har nu fået sin første diplom datter.
Kæmpe tillykke til Camilla Kjellman som er den lykkelige ejer og opdrætter af denne skønne hoppe.


Sandbackas Candy avelsdiplom med 5x8=40 p!
Foto: Camilla Kjellman

D. 27. juli 2007. Igår var en sorgens dag idet vi mistede vores skønne og måske bedste miniature hoppe Stjernens Osola.

Osola var i mine øjne helt speciel idet hau var datter af min første shetlandshoppe. Jeg var ualmindelig glad for at kunne føre LL.Lindegårds Oleroso´s blodlinier videre i den brogede variant. Ud over dette og hendes høje kvalitet vil hun også være meget savnet for sit væsen. En rolig meget sød og meget kærlig hoppe som desværre kun blev 7 år. Vi fandt hende død på folden, må hun hvile i fred.

D. 16. juli 2007. Endnu flere dejlige nyheder fra Sverige idet Stjernens Epus igen har opnået meget flotte resultater i Ljusterö. Epus fick 99878=41 poäng och blev reserv-Bäst i Rasen


Stjernens Epus
Foto Eva Dahlström
Endnu engang et kæmpe tillykke til ejer af Epus Hanna Dahlström, Sverige.

D. 10. juli 2007. Dejlige nyheder fra Sverige:

Stjernens Mini-Lizette blev udstillet i Tingsryd og opnåede flotte 40 p (5x8). Hennes føl Axtorps Benetton blev Champion miniføl også med 40 p (98788)!


Stjernens Mini-Lizette
Foto Magnus Archenholtz

Et meget stort tillykke til Kristina og Anders Ahlström Stuteri Axtorp

Udstilling i Rockelstad:

Far og datter

Stjernens Epus
Foto Eva Dahlström
Epus opnåede igen 41 point
Kilskogens Gucci
Foto Eva Dahlström
Denne dejlige et års datter af Epus blev klassevinder med 40 point

Et kæmpe tillykke til ejer af Epus, opdrætter og ejer af Gucci Hanna Dahlström, Sverige.

Flot at kunne udstille far og datter begge med utrolig flotte point

D.14. Juni 2007. Vi har haft en forrygende weekend på Dyrskuet i Roskilde se mere her

Skuets Bedste samling:

Stjernens Gambler:
Bedste shetlandspony hingst.
Nr. 2 i konkurrencen om Sjællands præmie hingsten


Foto Joan Andersen

Tina vinder af Elite mønstrings klassen

D. 24. Maj 2007. OverAll Champion Tranegildes Ivanho, en i mine øjne, pragtfuld hingst som vi håber vil gøre det ligeså godt i avlen som hans bror Tranegildes Heros. Ud over at jeg glæder mig meget på Jette og Sørens vegne, som har gjort et kæmpe arbejde med ham, glæder jeg mig også over at han faktisk er søn af den første sortbrogede hingst jeg importerede fra Holland Furie V.D. Schaapskooi. En hingst, der i holland blev kald "den lille tykke" og herhjemme blev kåret i 2B men som viste sig at avle rigtig godt sammen med visse hoppelinier. Hvilket Karen og Frede fra Stutteri Tranegilde til fulde forstod at udnytte
Der vil snarest komme mere her: Hingstekåring 2007


Tranegildes Ivanho:


Furie V.D. Schaapskooi

Også Crackers resultater var særdeles glædelige!

Danmarks højst premierede palomino hingst!
Godkendt i England, godkendt i Holland og nu også godkendt i Danmark.
Kåret i 1. klasse med 45 point i en alder af 19 år


Shirehill Gold Cracker

Endnu et kæmpe tillykke til stutteri Tartan
samt til
Stutteri Annagaarden og Stutteri Tranegilde
henholdsvis ejer og opdrætter af OverAll Champion:

29. April 2007. Så er unghingste kørt på sommergræs i Kornerup. Herligt at vi nu har fået alle ungdyrene på græs så jeg ikke behøver at forlade matriklen mere lige nu. Vi nærmer os jo igen fuldmåne (d. 2.maj) så jeg intensiverer overvågningen af de folende hopper og forventer flere føl de kommende dage.


Ungdyr i Kornerup. Se billeder her.

Se flere billeder her: Unghopper græs 2007

D. 21.april. Plageskue på Dorthealyst, hvor shetlænderne var flot repræsenteret både i antal og i kvalitet. Således deltog 2 af dem i den endelige finale på tværs af alle racer, hvor de gjorde det ualmindelig godt. Specielt den 1 års hoppeplag Flora af Veddinge tog kegler og endte på en meget flot 3. plads efter fulgt af vores egen Stjernens Izette der stod som nr. 4.
Se og læs mere på siden Dorthealyst 2007


Flora af Veddinge og Stjernens Izette

D. 18/3 2007. En herlig nyhed:
Stjernens Epus
Best in shov

"I dag var det hingstutställning för alla raser och Epus blev först Bästa shetlandsponny och sedan BEST IN SHOW! Jippie! Han är så fin min lille ”gubbe”, han uppför sig alltid så väl och är en riktig pärla att ha med sig på utställningar".(Hanna Dalström)


Ejer og Fotograf Hanna Dahlström

Det er jo noget af det skønneste når man får sådanne en meddelelse. Ud over at det er herligt at Fpus klarer sig så flot i Sverige er det jo også meget herligt at Hanna kan beskrive at Epus har nøjagtigt det samme skønne sind som vi kan se de andre Opus børn har.

Vi ønsker endnu engang Hanna et KÆMPE TILLYKKE med det flotte resultat
Endnu engang må vi også komplimenterer Hanna for hendes flotte målrettede arbejde med Epus, hvilket har været afgørende for alle hans flotte resultater.

D. 14. febuar 2007. En stor beslutning er taget i det vi har valgt at sælge vores dejlige miniature hingst Skæpperøds Rasputin til Tanja Maecker og Michael Jensen Stutteri Engdal, dog først efter sin bedæknings sæson 2007 hos Ivan Tovgård Lille Rosendal.

Rasputin virker som det perfekte valg for Tanja og Michael, der netop har tilrettelagt deres avl på miniature hopper i spændende farver. Vi håber at Rasputin bidrage med mange dejlige føl hos Tanja og Michael.
Vi ønsker jer held og lykke med denne dejlige hingst.

Mange vil sikker undre sig over at vi "har sluppet"så skøn en hingst som Rasputin, der både kvalitetes mæssigt med sine 45 point og champion titler samt sit skønne temperament virkelig er noget specielt. Vores valg tager udgangspunkt i speciet Michaels store ønske om at købe Rasputin, samtidig med at vi selv ønsker en større anvendelse, af vores anden 1. klasses brune miniature hingst Shetlandsgårdens Jackpot ,som har udviklet sig utrolig positivt siden hans kåring. Det spiller naturligvis også ind, at vi har en lille Rasputin son på vej, nemlig Tartans Laddie. Endeligt har det også været væsentligt, at vi har kunne lave en aftale hvor vi har sikret os mulighed for, også at anvende Rasputin på vores egen hopper i fremtiden.

D. 31. januar 2007. Skovlundens Waterloo har fået ny ejer!

Til vores store glæde kan Waterloo nu se frem til et skønt liv som avlshingst hos Pernille Bjerre.
Det føltes rigtigt at Waterloo bliver "hane i kurven" på stutteri Grubbe, idet Pernille gennem år, meget målrettet har skabt et stutteri hovedsagligt bestående af store brune kvalitets hoppper, det perfekte match til Waterloo!!

Inden Waterloo lander hos Pernille skal han nyde sommeren på Markeslevgård, som også ønsker at anvende denne dejlige hingst i avlen.


Vi ønsker Pernille tillykke med denne herlige fyr og glæder os til at følge ham i fremtiden

D. 12. januar 2007. Først vil jeg takke for alle de mange lykkeønskninger og gaver jeg har modtaget i forbindelse med min eksame, det er helt overvældende!! En af gaverne bliver jeg nødt til at dele med jer alle! Det var denne lille fyr:


Ygor Liebas

Under vores besøg på stutteri Liebas, så vi både ham og hans mor ( som iøvrigt også kommer til Danmark, idet Leene købte hende). Ygor er jo i mine øjne meget speciel både på grund af hans farve men specielt på grund af hans afstamning. Hans far Rascal-H van De Wechterholt har jeg jo beundret i årevis og kunne ved denne hingstkåring glæde mig, sammen med Karin og Wilfried over at han igen fik 1. præmie.

At jeg så skulle modtage Ygor som eksamesgave er jo virkelig specielt!

Tusinde tak Karin og Wilfried
Jeg håber vi sammen kan glæde os over ham i fremtiden.

I øvrigt har jeg nu lavet en side side om vores tur til Holland, se den her: Hingstekåring Holland 2007

D. 10. januar 2007. I dag har jeg så afsluttet min 2 årige diplomleder uddannelse med den afsluttende eksame som gik over al forventning, så nu ser jeg frem til at "få et liv igen"!! Dette betyder at jeg de nærmeste dage vil opdaterer med bla. en side fra den Hollandske hingstekåring, som vi nød i weekend sammen med dejlige shettie-venner fra DK. Nogle skønne dage hvor både Piraat Liebas og Stjernens High-Light, til min store glæde blev præmie hingste. Den største triumf var dog at Wilfrieds hingst, Larsto van de Berkenhoeve blev fløj hingst i sit hold og hans søn Vesper van de Zandkamp blev bedste 3 års.


Larsto van de Berkenhoeve
Stort tillykke til Karin og Wilfried stutteri Liebas.

D. 3. januar 2007. Vi er nu på vej til den hollandske hingstkåring, hvor vi glæder os til nogle forhåbentlig hyggelige dage sammen med Danske og Hollandske shettie-venner. Specielt ser vi jo frem til Piraats fremvisning.


Lille-Berte bliver hjemnme, dog ikke alene!
Se hendes egen side her

D. 31. December 2006. Ja så blev det årets sidste dag og traditionen tro har vi lavet en side omhandlende året der gik, hvorpå vores vigtigste aktiviteter og resultater er nævnt.

Året der gik 2008

Året der gik 2007

Året der gik 2006

Året der gik 2005

Året der gik 2004

Sidste nyt 2008

Sidste nyt 2009