Sidste nyt 2008

December har i år været lidt anderledes og jule planlægningen "skred" lidt på grund af en uventet rigtig dejlig ferie, så desværre har vi ikke fået sendt de julekort og julehilsner vi plejer men takker hermed for alle dem vi har modtaget.

Vi ønsker alle en glædelig jul.

D. 16.dec. 2008. Så er jeg, med et døgns forsinkelse, hjemme igen efter nogle skønne dage i Almunecar sammen med mine dejlige veninder Lis og Joan


Denne rejse fra en fødselsdags gave fra disse to dejlige damer.
Se flere foto fra turen her

D.1/12 2008. Da det har taget lidt mere tid end ventet at fordøje alle indtrykkene samt efterfølgende sygdom og et par julefester har jeg desværre ikke fået opdater endnu, ej heller fået svaret alle mail.... jeg arbejder på sagen og så snart jeg modtager billederne fra weekenden kommer den lovede opdatering...........

Se mere fra mine kollegaers "surprice-party" og klik på fødselsdags festen hvis du vil se billederne fra denne fantastiske dag/aften.

D.23/11 2008. Så er festdagen, aftenen og natten vel overstået. Helt fantastisk... Mere fra denne fantastiske dag kommer snarest

Louise Skovmose medbragteTone og Cave ,to dejlige hopper jeg havde set frem til at modtage.
Cave indtog folden og os andre med storm da hun selvbevidst svævede afsted.

Tanja brugte Louises "tomme" trailer til at få to små damer med hjem til Jylland.
Tanja havde nemlig lavet "surprice gave " til Michael og overrakte ham dagen efter feste Stjernens Jamila og
Stjernens Tibby som en kombineret 5-års gave og julegave!

Vi ønsker Michael tillykke samt held og lykke med de små damer

D.21/11 2008. Man siger jo at træerne ikke vokser ind i himlen meeen det synes jeg næsten de gør for mig.....

I dag har jeg fået en fantastisk gave af min shetlands veninde Jonna ( stutteri Bergerud).............. Gaven fik jeg på mail da Jonna desværre, på grund af sygdom, ikke kan deltage i morgen. det er jeg meget ked af men til gengæld er jeg meget glad for gaven som er.............. Bergeruds Alvilda. Ja tro det eller ej jeg har fået en pony, oven i købet en ½-søster til Bergeruds Playboy

Sikken en uge........... Ja og lige nu sidder jeg, klar til festlighederne i morgen og venter på Karin og Wilfried fra Holland

D.18/11 2008. I dag har jeg været udsat for mit livs største "surprice-party"!

Kl. 06.45 Trådte jeg intet anende ind på min arbejdsplads, en i mit hoved helt almindelig dag. Det der mødte mig er ubeskriveligt.... Der var overalt pyntet med flag og balloner. Over døren hang et ærsskjold, i døren stod min kontorstol "draperet" med knaldrødt nervøst fløjel. Fra et skjul kom mine skønne kollegaer frem, i dagen anledning fuldstændig morgenfriske, udstyret med kamera og flag. Helt utroligt at de var mødt ind, det var jo kun mig der skulle møde på dette tidspunkt.... og jeg var den der "blev taget på sengen". Jeg blev kørt ind på mit kontor hvor den skønneste rocks-stjerne på elektrisk guitar spillede fødselsdagssang. Efterfølgende blev jeg "begavet" i mens vi skålede i champagne.... Sikken en morgen, og så dagen før dagen da jeg har taget fri for arbejde imorgen. Ja sådanne gik det til at min fødselsdag startede med at blive fejret længe inden jeg selv havde taget fat på forberedelserne

Jeg vil aldrig glemme denne dag, hvor jeg igen blev bekræftiget i at jeg har verdens bedste kollegaer.

Se mere her

Året 2008 har været et år med store mærkedage i vores familie, Tina´s 18 års fødselsdag, mine forældres guldbryllup og nu min kommende runde fødselsdag!

Jeg har jo ikke tradition for at fejre min fødselsdag men har valgt at nu skal det være...............

Derfor indbyder jeg hermed til åbet hus lørdag den 22. november fra kl. 15.00 til ...................... forhåbentlig langt ud på natten eller måske til næste dag!

I håbet om at mange vil komme og være med til at gøre denne dag festlig, har jeg booket Spejerhytten lige overfor gården, hvilket giver plads til mange samt også mulighed for overnatning

Så har Stjernens Epus igen gjort det flot, denne gang også med afkom!

Epus selv fik 42 point, stod som nr. 2 i klassen for godkendte hingste. Senere blev han udstillingens 4. bedste pony


Ejer og fotograf ( alle 3 ponyer) Hanna Dahlstrøm
Epus havde 3 afkom med på dagen alle klassevindere og de to af dem fik senere champion titler.

Kilskogens Gucci 42 point
Champion unghoppe og res. Best in Show
Kilskogens Giorgio 40 point
Champion föl.

Kæmpe tillykke til Hanna

D. 19/10 2008. En dejlig weekend med flere stutteri besøg fra både Sverige og Norge er nu slut og 4 af vores små ponyer er rejst til deres nye hjem. Specielt var det hårdt at sige farvel til lille Wonder men jeg er slet ikke spor i tvivl om at hun får et skønt liv Norge, hvor også hendes mor er. Vi ønsker de nye ejere held og lykke

D. 16/10 2008. Så er der nye aktiviteter i Sjællandsgruppen, specielt for kørefolkene eller kommen kørefolk.
Se mere under "Arrangementer"

Også referat og fot fra stutteribesøg og Sjællandsmøde er nu kommet. Se referat her.

D. 11/10 2008 Så er Avlsforeningens materiale prøve på Sjælland afviklet.


Vinder blev Kanteborgs Sprite med blandt andet et 10 tal for "Lydighed for hjælpere villighed og samarbejde" ( se øvrige karakter på hans egen side)
Vi sender et stort tillykke til Inger Mehren. Ødegaarden Stall og stutteri, der er ejer af denne skønne hingst, som vi er meget taknemmelige over at have "i stald" 2008 og 2009.

Flere billeder og resultater fra dagen kommer senere i dag

D. 8.okt. 2008. Denne årstid skulle vel egentlig være en forholdsvis stille tid men jeg synes faktisk vi har dagene godt fyldt ud. Vi travlt med at lægge de sidste trænings timer i de hingste vi skal fremstille til Avlsforeningen matriale prøve i Ringsted på lørdag. Foto og resultater vil komme umiddelbart efter.


Aladdin nyder livet i de Fynske bakker
Foto Jette Møller Sørensen

Vinter placering og følfravænningen er vi også i gang med, de første 5 føl er fravænnet og snart vil de første rejse til deres nye hjem. Mange af vores lidt ældre ponyer har også fået nye mennesker og udvalget på vores salgsside bliver stadig mindre. Det suger jo altid lidt i maven når vi skal sige farvel til en af vores ponyer men samtidig er det jo dejligt, at der er efterspørgelse efter vores ponyer når nu vi skal mindske antallet. Herligt er det jo også, når der så kommer dejlige meldinger, som vi nu har fået fra Fyn, hvor Aladdin og Chivas er vel ankommet og nu nyder deres nye liv.
Tak for det.

I januar afholdes den årlige Hollandske hingstekåring, mange af os har tradition for at tage derned og her er en herlig mulighed for at tage turen sammen med vores Svenske kollegaer:

Bustur til holland se mere her.

D 4/10 2007. Så er endnu 2 af vores avlshingste på vej til et nyt liv!
Jeg synes det er svært at sige farvel til sådanne to "gamle" hingste men i "afskedens time" hjælper det jo meget at vide, begge to er på vej til et godt liv hos dejlige mennesker.

Vi ønsker de nye ejere held og lykke med disse to dejlige hingste

D. 23. sept. Selv om vi virkelig bestræber os på at nedbringe antallet af ponyer, har vi ikke kunne modstå tilbuddet om at byde den dejlige hoppeplag Skovmosens Cava velkommen på stutteriet!


Skovmosens Cava

At Cava er så uimodståelig for os skyldes, ud over at hun er en dejlig plag , at hun er barnebarn til Ciska v.d.Broek via sin mor Stjernens Capypso

Ciska har jo været en fantastisk avlshoppe for os og nu hvor hun nyder livet i pensionist gruppen, føres hendes blodlinier videre har på stutteriet via Stjernens Coral og Stjernens Chivas. Vi ser det som en stor mulighed at kunne supplere denne linie med Cava der også på "far-siden" har vældig spændende blodlinier at bygge videre på.

Mormor

Ciska v.d.Broek som 17 årig, i 2005 da hun fik guld medalja i Sverige
Mor

Stjernens Capypso med sin stolte mor.
Foto Jette Thelin
føl


Skovmosens Cava Aulum 2008 1 År 23 Point.
Foto. Heidi Elkjær

Så stor tak til Louise for denne mulighed.

D. 14/9 2008. Så har jeg endelig fået tid at lave en side fra Store Hestedag 2008 færdig.

Det var en dejlig dag hvor vi kunne glæde os over at de to afkom vi har beholdt efter Smevallen Hijacker begge klarede sig fantastisk godt og begge gik hjem med hele 43 point.

Se mere fra dagen her

D. 7/9 2008. Jeg har desværre haft problemer med at sende op på hjemmesiden. Det er nu lykkes at komme på men jeg er meget langt bagud med opdateringerne hvorfor det vil tage lidt tid inden siden igen er fuldt opdateret. Der er sket meget blandt andet har vi vi lige været til Store Hestedag billeder og resultater følger snarest. Min egen salgsside har jeg opdateret lidt og vil henvise til at vi i denne uge har "slutspurt" i forhold til salg af "handyr", så skynd jer hvis i vil sikre jer en dejlig hingst inden de tages af salgssiden når de er "vinterplaceret"


Som sagt er der sket meget har haft mange dejlige besøg, blandt andet har Joan og Lis været på "efterårs inspektion"

Vi har været til Mopse-træf med Berte og Yoda! En herlig oplevelse


Yoda i flot stil.
Foto: Joan Andersen
Se flere billeder fra dagen her

D. 28. Juli. Vi er nu kommet hjem efter en en forrygende weekend ved "international Shetland Pony Games" i Redefin Tyskland.

Bergeruds Playboy BLEV MINI CHAMPION OG OVER ALL REC. CHAMPOIN
Samt en masse andre titler der kan ses på siden "Redefin"


Inden den endelige finale, gik teamet omkring ham (Louise, Carina og Tina) igang, han blev pudset og trimmet efter alle kunstens regler.Tusinde tak Louise for din "finish"
Her glæder de sig over resultatet.

At oplevelsen og glæden blev så stor skyldes ikke mindst alle de Danskere der kom og heppede

Det var helt fantastisk da heppekorets trompetister gik igang med de nationale toner!!

Tusinde tak til alle jer der gjorde Tina og Playboys resultat "så stort"

Jeg vil aldrig glemme denne stund.
Jeg ville have ønsket at hans opdrætter Jonna Hansen, havde oplevet denne stund, nu må hun nøjes med et kæmpe tillykke herfra!

D. 24. juli 2008. Denne uge har været ret fantastisk! I søndags da vi skulle til året hoppekåring startede dagen med at Isabella folede lige inden vi skulle køre, året sidste føl var det, et dejligt hoppeføl som umiddelbart havde det godt, min far passede hende og kunne konstaterer at hun i løbet af dagen pattede fint og der kom også noget den anden vej, blot var hun meget underlig når hun sov, virkede "død" og måtte vækkes for at patte. Da efterbyrden ikke ville gå havde far også dyrlægen på besøg. Efterbyrden afgik og det hele virkede normalt. Imidlertid gik det således da vi om aftenen kom hjem efter en skøn kåring, var det tydeligt at der var noget galt, så natten igennem blev hun vækket hver anden time for at patte, samtidig havde vi "efterkåring"med god mad kl. 23.00. Vi havde en hyggelig aften hvor Betina fra Fyn, Michale og Kirsten fra Jylland (Shetlandsgården) "ponypigerne" med familie og jeg selv deltog. Dagen efter havde vi nogle meget hyggelige timer dog med særlig pleje af det nye føl. Ud på eftermiddagen drog gæsterne afsted. Betina efterlod jo sine dejlige hopper her på stutteriet, Michale og Kirsten drog af med Jackpot, Sadie og lille Sofia som nu kan se frem til en herlig fremtid på stutteri shetlandsgården. Jeg fortsatte "kampen" med føllet indtil næste morgen hvor Inger Mehren og familie fra Norge kom med den helt vidunderlige himgst Kanteborgs Sprite.


Kanteborgs Sprite er ankommet!

Med sig havde de to andre dejlige hingste som skulle til show i Tyskland. Samme dag fik vi scannet en del hopper og besigtiget føl. Alle blev her indtil igår hvor de så drog afsted til Tyskland, vi følger efter om få timer, skal lige have et par timer på øjet. En meget travl uge, som nu kan sluttes med glæden over at føllet er helt frisk og meget dejlig, hun hedder Stjernens Ibi og kan se under føl 2008.

På grund af denne aktivitet, har jeg ikke haft mulighed for at besvare mail og har desværre ikke fået færdig gjort siden fra hoppekåringen, jeg håber dette kan ske umiddelbart efter hjemkomsten fra showet i Tyskland. Vi glæder os nu til nogle hyggelige dage. Med os har vi Bergeruds Playboy, Stjernens Coral, Stjernens Chloé, Stjernens Picasso og Stjernens Overglow.

For at fuldende denne dejlige uge, fik jeg den skønneste fødselsdagsgave på forskud, iden Betina ringede og gav mig det føl hendes dejlige hoppe Stjernens HighFlown har i maven efter Heros Tranegilde!!!!!!!!!!!!. Vores aftale var ellers at HighFlow skulle hjem til Betina når hun var drægtig og dette års føl var fravænnet, nu bliver hun et år mere på Stjernen og jeg glæder mig utrolig meget det det kommende føl.

TAK Betina

Hoppekåring er nu afviklet.

Det vil snarest komme foto og resultater, men da vi først har afsluttet den sociale del af kåring nu, har der ikke været stunder til hverken at besvare mail eller sætte denne side op. Begge dele håber jeg at få gjort i løbet af i aften eller nat, for i morgen skal vi scanne 18 hopper samt modtage Inger Mehler med familie. De kommer med Kantenborg Sprite!!! Hvor jeg glæder mig.


Stjernens Overglow. Miniature Champion 2008

D. 19. juli 2008. Så er årets hoppekåring i gang i Jylland. Vi har modtaget en herlig melding fra kåringens 1. dag;

Højlunds Madibess efterStjernens Chivas stod fløj i 4 års holdet, hun blev kåret i I.KL. med 9-9-8-9-8=43

Et kæmpe tillykke til opdrætter Birgitte og Charlotte Christensen, stutteri Højlund og ejer Tina Svit Pedersen, Løgstør.


Så er jeg ved at lave siden fra Gørlev hesteskue. Billede her er af dagens bedste junior møster med sin pony

Juli 2008. Herlig nyhed fra Landsskuet i Herning.

Calypso blev bedste goldhoppe med 23 point og senere fik hun bronce i fælleskonkurrencen


Stjernens Calypso

Stort tillykke til den glade ejer Louise Skovmose

D. 30. juni 2008. På grund af store ændringer, skal ponybestanden her på Stjernen halveres, jeg er derfor i gang med at opdatere salgssiden.

Mange dejlige, kælne ponyer i spændende farver


Eino, Laddie og Ygor juli 2008

Officell inbjudan till Shetland Syds 15 års jubileum.

Se mere her

D. 24. juni 2008. Så skal alle have fornøjelsen af Tinas Mops hvalpe Yoda og Bertram!


Foto: Joan Andersen
Se flere billeder her

D. 22. juni 2008. I forgår tog vi afsked med Sonja Evart, Stutteri LL.Lindegård.


Sonja 1988 med LL.Lindegårds Babuska 1.Kl.x og Champion 1988

Mindeord.

Så har Opus sønnen " Stjernens Epus " Gjort det igen: Champion hingst juni 2008.


Stjernens Epus har gjort det igen. Champion hingst juni 2008.
Ejer Foto Hanna Dahlström Foto Bengt Dahlström

Udermere kunne Hanna glædes sig over at Epus´datter Kilskogen Gucci blev klasse vinder Shetland Nords utställning i Falun juni 2008.


Kilskogen Gucci
Ejer Foto Hanna Dahlström Foto Bengt Dahlström

Kæmpe tillykke herfra!

Stor succes for shetlandsponyernen på Dyrskue i Roskilde!


Skuets bedste føl fra Pernille Bjerre, Stutteri Grubbe.
Se mere her: Roskilde dyrskue 2008

Hjemme blev besætningen passet af vores gamle pony pige Lena Kleiminger og hun kunne søndag, overbringe os den glædelige nyhed at vores 26 års gamle hoppe Tessa Minor havde fået et meget skønt palomino broget hoppeføl.


Tessa Minor på 26 år med sit føl

D.20. Maj 2008. Så har jeg endelig fået skrevet lidt om årets hingste kåring.
Hingstekåring 2008


Er han ikke smuk!
Nicholas Hagenstrup tilhørende Anne-Grete Monk-Hansen

D.20. Maj 2008. Igen i nat kom der føl. Kl. 03.30 fik Natine et skønt lille palomino hingstføl. Der kommer mere på følsiden senere idag.

En anden meget spændende ting er at der nu er lavet et shetlandsforum. Kik ind og vær med.på adressen:

 www.shetlandsforum.dk

D. 18. Maj 2008. Vi er nu ved at være overpå igen efter et par opslidende dage hvor vi har brugt hele følelses registeret.

Det startede i tordags hvor Ivalu stod med voks i yveret, hvorfor hun med Carinas og min mors hjælp var under konstant observation til kl. 01.30 om natten, hvor hun folede. Den røde hinde var for men efter den blev perforeret gik folingen normalt. Hun fik et dejligt sort hingst føl, vores første føl efter Gavtyv. Efter folingen havde Ivalu dog mange efter-veer, hvorfor det var noget kompliceret at få føllet til at patte. Hen af morgen stunden besluttede jeg mig for at give dem lidt ro imens jeg begyndte morgen fodringen. Her finder jeg så Tooske igang med at fole, hovedet og det ene forben var ude. Dyrlægen blev tilkaldt men det lykkedes ikke at få føllet ud. Tooske blev akut kørt på heste hospitalet i håb om at vi i fuld bedøvelse kunne få føllet ud og i værste fald lave kejsersnit for at redde Tooske. Det lykkes heldigvis at få det døde føl ud uden kejsersnit. Tooske forblev indlagt et døgn men er nu hjemme igen og har det efter omstændighederne godt.

Fredag havde jeg planlagt afhentning af såvel Alfredo som af Buska. Begge skulle afsted til skønne hjem og jeg havde glædet mig til denne hyggelige afhentningsdag, som jo desværre nok blev præget af min lidt "slidte tilstand". Dog lykkes det at have nogle hyggelige timer med begge afhentnings familierne. Buska drog med Hanne og Finn hjem ved middagstid, og sidst på eftermiddagen drog Alfredo med Maria og Dorthe hjem, jeg har modtaget nogle skønne billeder tager af Joan Andersen, både her på stutteriet men også af Alfredos velkomst på Bækkeskov.


Her er Alfredo med den ene af sine nye "mødre"


De to plage Bækkeskovs Ronja og Stjernens Tess synes at undre sig over hvad hen er for en!

Dagen efter, altså igår lørdag oplevede jeg så det, der er helt fantastisk,nemlig når gode venner dukker op og hjælper med det der er svært. Således gik Kim Ørnbo og Carl ( bedre kendt som Mr. Thomsen, kusk på stuttteri Ørnbo) igang med at indhegne hele haven, så den er klar til vores vores ventende Mobs hvalpe! Berte har termin på søndag og vi glæder os ubeskriveligt. Takket være den store hjælp er vi nu klar til vores føste kuld hunde hvalpe:

D. 12. Maj 2008. Efter flere dage med kraftige folings symptomer folede Jackline kl. 20.

Det blev et skønt rødbroget hoppeføl efter Tutu of the Piggyfarm . Dette føl er det sidste vi får efter Tutu da han nu virker i Norge.

D. 9. Maj 2008. Igen idag måtte opdateringerne vige for en foling. Vi er så heldige at vi har fået et af de eftertragtede palomino hoppeføl.


Stjernens Flossy
Ganske kort tid efter folingen er hun på benene og afsted!

Haganäs Furelise er moderen, hun gav os en anden oplevelse af optakten til foling:
Normalt er Furelise en rolig og besindig dame, da vi nærmede os terminen flyttede vi hende ned i haven hvor vi både kan se og høre ponyerne hele dagen. Furelise tog flytningen med sin sædvanlige ro men igår "gik der forår" i hende, flere gange i løbet af dagen tog hun nogle runder i haven med bukkespring og hvin, hun opførte sig som en glad hoppeplag. Igen til morgen startede hun dagen på denne lystige måde, yveret var ikke tiltaget ej heller fast, altså ingen folings symptomer med kl. 14 lagde hun sig ned og folede, fuldstændig "efter bogen"!!

D. 25.April 2008. Hjemme igen efter en fantastisk dag, til Plageskue på Dorthealyst, hvor shetlænderne var utrolig flot repræsenteret i den endelige finale på tværs af alle racer. De besatte 3 af de 8 finalepladser


De tre var Flora af Veddinge, Stjernens Picasso og Stjernens Mini-Stjerne.

Ikke nok med at de var så flot repræsenteret i finalen men "Best in Show" gik også til shetlænder, nemlig den skønne 2 års hoppe Flora af Veddinge!!


Flora af Veddinge

Et kæmpe tillykke til fam. Bjørnshøj

Ud over de meget tilfredsstillende udstillingsresultater kunne vi glæde os over at Bernadette herhjemme havde fået et dejligt lille rødt hoppeføl.

Der vil snarest komme mere om den lille nu og resultater fra plageskuet.

D. 25.April 2008. Kl. 20.15. Så er vi ved at være klar til Plageskue i morgen. Desværre har jeg endnu ikke nået at besvare alle de mails der ligger og dagen i morgen levner heller ikke tid, så jeg må forsat bede alle jer der endnu ikke har fået svar på sendte mail, have mig undskyld, jeg besvarer så snart jeg får tid.

Tina har i dag taget den store beslutning at sætte sine to 1 års plage til salg, da hun jo nu har fået Picasso og vil beholde Corals føl fra i år Stjernens Chloé.

Således vil Stjernens Mini-Stjerne ( creme dun) og vores absolut mindste føl fra sidste år Stjernens Mini-Alfredo (Gylden brun) komme på vores salgsside når jeg får tid at opdaterer den.

D. 25.April 2008. Det er en travl tid men nu er der lidt tid til opdatering. Meget er sket siden sidst, vi træner jo til Plageskuet, samtidig har vi gang i træningen af 10 hingste som skal fremvises til hingste kåringen næste fredag. Der er kommet 2 føl mere ( se føl siden). En tur på skade stuen med Michael, hvor vi efter 5 timers ventetid, heldigvis fik konstateret at han "kun"havde pådraget sig en fibersprængning. Nå men nu til lidt om vores nylig overstået festligheder:

Vi fejrede jo Tinas 18 års fødselsdag i fredags. Det blev en skøn fest hvor mange var med til at give Tina en dejlig aften.


Den første gave fra Tinas veninde. Berte vil meget gerne være med.
Berte er iøvrigt blevet scannet og venter mindst 2 hvalpe! En herlig gave...


Så er Tina i gang med at pakke gaver ud. Som det ses af billedet var der stor alders forskel på gæsterne. Den yngste var 10 år og den ældste 93 år. Alligevel havde alle en dejlig aften.


Ja lille Berte fik også sneget sig ud i festteltet....


Her lidt af de unge deltagere


Og så de stolte forældre.


I anledning af dagen skiftede Picasso ejer og tilhører nu Tina.

To dage efter Tinas fest, fejrede vi mine forældres guldbryllup. En fantastisk dag i det skønneste solskinsvejr.


Mor og far byder her de godt 100 fremmødte gæster velkommen.


Gave bordet var helt overdådigt med mange skønne ting.

Kate og Leif kom med en fantastisk flaske rødvin med kommetarene " man skal ikke drikke mere en end flaske rødvin om dagen....."


Lidt op af formiddagen måtte mor og far ud i "guldbryllup valsen" Det klarede de rigtig flot.


Efter valsen, lykkedes det mig at få et billede af min elskede familie.

En herlig dag som først sluttede efter 12 timer.. Ja vi var alle godt trætte efter denne weekend men også meget glade over 2 vellykkede arrangementer.

En kæmpe tak til alle jer der var med til at gøre dagen festlige og uforglemmelige både i forhold til deltagelse og i forhold til de mange hilsner.

D. 12.april 2008. Det er fantastisk med Tina´s føl, hun er født tillidsfuld og kælen.


Coral er også 100% tryg ved føllets omgang med mennesker, det største problem for Tina er at fordele kærtegnene ligeligt imellem "mor og barn"

Her lærer "baby" at få nusset bagdel....


Hun er meget lærenem!!!

D. 9/4 2008. Tina fik sit drømmeføl i nat...

Kl. 01.30 gik Coral i foling. Som altid er jeg mere nervøs op til folingen når det drejer sig om en første gangs foling, denne gang i særlig grad, da Coral jo er Tinas yngling og Tina havde glædes sig meget til dette føl som er efter Stjernens Gambler. Drømmen var et rødbroget hoppeføl og det blev det!!


Så er hun blevet tør og er ude for første gang

D. 7/4 2008. Så er året første føl kommet!

Som andre år var det Paradisets Petrea der kom med året første føl. Hun folede i formiddags, hvilket ikke er normalt for Petrea, som plejer at fole sidst på aftenen. Til gengæld fik "som hun plejer" et dejligt, frisk og velskabt hingstføl


Stjernens Pyrus

D. 1. April 2008. Nyt på Tartan og Stjernen!!

Ja det er ingen aprilsnar, denne lille palomino brogede hingst har vi købt sammen med Stutteri Tartan.
Han er godkendt til avl i Tyskland og kan dermed bruges herhjemme men vi har jo den holdning at vi vil have vores hingste Dansk kåret, så han skal selvfølgelig fremstilles i DK. Om det bliver i år er tvivlsomt da vi har mange hingste der skal fremstilles og derved kan det kvibe både i forhold til træning og transport til hingste kåringen i Frederesia.


Winner Vom Ellernbrook
Foto: Frauke Siebrecht

D. 30. marts 2008. Vi er nu igang med at træne de ungdyr der skal til Plageskue på Dorthealyst d. 26. April 2008


Her er det Stjernens Picasso der, lidt mellemfornøjet, træner opstilling. Han er 1 år og det er første gang han skal udstilles.

D. 25. marts 2008. Ja livet kan jo være (lidt) andet end shetlandsponyer; således drog Tina og jeg til Lolland med Tina´s lille mops "Berte" hun skulle parres med årets Mops 2007 "Noah"


Brittyard's Noah

Se mere på Tina´s egen side.

D. 21. marts 2008. Selv om vejrudsigten siger rigtig vintervejr de kommende dage, ja så er foråret altså på vej. Vi har nu taget de første hopper på stald til foling. De er naturligvis på fold om dagen men står med overvågningskamera og folingsalarmer på stald om natten. Stalden er således fyldt op, da de hingste vi har planer om at tage med til hingste kåring i maj, også er på stald om natten. De kan ses neders på siden "nye hingste"

Vi har nu valgt hvilke plage vi vil medbringe til Plageskue på Dorthealyst April 2008, de kan ses ved klik på¨siden

D. 20. marts 2008. Vi har nu afholdt vores temaaften om utrivelighed og kastretion, se referat og foto her: Temaaften

7. marts 2008. I sidste weekend rejste lille Tiki afsted til sit nye hjem hos Joan Andersen fra Stutteri Bækkeskov. Jeg har modtaget følgende foto, alle taget af Joan, fra afrejsedagen.


Tike blev fulgt til leddet af alle unghopperne.

Joan havde taget Stjernens Happy med, så Tiki ikke skulle rejse alene.


Her hilser de på hinanden. En fornøjelse at gense Happy der både så godt ud og udstrålede en "glad og tilfreds pony"


Så er Tike klar til afrejse.

Som det ses herunder, blev Tiki vel modtaget på Stutteri Bækkeskov af Joans to skimlede unghopper Yasmin og Happy

Jeg ønsker Joan og Neil held og lykke med den lille skønne dame.

D.26. feb. 2008. Stjernens Epus, har været udstillet igen og blev endnu engang klassevinder for godkendte hingste, bedst i rasen samt res. Best in show med 98888=41 poäng


Foto venligst udlånt af ejer Hanna Dahlström

Samtidig blev hans lille son (7 månader) Figo blev unghästchampion Shetland

Endnu engang et kæmpe tillykke til Hanna der er ejer af såvel Epus som hans søn Figo.

12. feb. 2008. Så har Stjernens Epus, søn af Stjernens Opus gjort det igen!

Klassevinder for godkendte hingste i Köping, Champion hingst.
Denne gang var der endda et 10 tal med i hans point. 9-10-8-7-8-= 42 point.


Foto venligst udlånt af ejer Hanna Dahlström

Endnu engang et kæmpe tillykke til Hanna.

D. 6/2 2008. En lidt vemodig dag idet lille Alberte rejste til sit nye hjem hos Eva Thorsen Stutteri Perlen . Dog er det jo smadder dejligt når man har den helt rigtige følelse af at Alberte hos Eva får et liv, et hjem der fuldt ud kan måle sig med det hun har haft hos os.


Stjernens Alberte
Kåret i 1. klasse og Junior miniature Champion 1999.

Når vi, i forbindelse med vores nedtrapning af pony antal, har valgt at sælge Alberte, er det dels fordi den rigtige køber henvendte sig og dels fordi vi stadig har mulighed for at videre føre hendes blodlinie med hendes datter Stjernens Afroditte.

Vi ønsker Eva og co. held og lykke med lille Alberte

Prøv at se en herlig fyr:
Han hedder Sam og er søn af Jackpot, moderen er palomino broget


Ejer og foto Sissel Skjelbred

D. 30/1 2008. Så er der nyt om det traditionelle pony-kørestævne i Revsø

Kørestævne i Revsø

D. 30/1 2008. I søndags rejste vores to små palomino drenge Stjernens Mini-Baldur og Stjernens Mini-Paschal hjemmefra.


Vi modtog dette billede taget ved deres ankomst til Stuteri Hasselbo Stuteri hvor de blev indlogeret i Anneli og Magnus´flotte nye stald.

Vi ønsker Anneli og Magnus held og lykke med disse to små drenge

D.23. Januar 2008. I forbindlese med vores udbrud af White Line Disease, har vi været så heldige at såvel vores smed Lars Lihme og vores dyrlæge Jens Bakkegård, har været utrolig angageret og hjælpsomme. Således har Jens idag skrevet og udsendt en artikel omkring emnet. Det er jo skønt med en faglig og veldokumenteret information omkring denne lidelse isteden for at henfalde til gætterier og fantasier. Jeg håber at andre der har haft problemer med lidelsen kan få lidt opmuntring og evt hjælp at denne artikel:

Der er i den senere tid konstateret flere tilfælde af hornvægsforrådnelse i flere pony stutterier.
Den engelske betegnelse WHITE LINE DISEASE dækker også sygdommen.
Årsagen til hovvægsforrådnelse skyldes indtrængende mikroorganismer gennem hornvæg eller den hvide linie. Sygdommen optræder som regel, når heste går på fugtige områder. Sygdommen ses hos alle racer og forekommer endog i hestestalde, hvor der er god hygiejne.  
Den hvide linie er et upigmenteret område mellem hovvæggen og hovbenet. Man kan tydeligt se den hvide linie, hvor hovvæggen møder sålefladen. Det er i den hvide linie, man sømmer hesteskoen til hoven.
I denne uge har vi en ny artikel om årsagen og behandlingen af denne lidelse.
http://www.dyrlaegevagten.dk/frame.cfm/cms/id=1138/sprog=1/grp=7/menu=12/

I artiklen er bla. beskrevet at "sygdommen optræder som reglen når heste går på fugtige områder" hvilket jo også har været tilfældet for de af vores ponyer der er angrebet, de var alle sendt på sommergræs på den skønneste eng, der jo desværre som en konsekvens af den våde sommer var særdeles fugtig. Heldigvis er det jo ikke en sygdom man kan tage "med sig hjem" ej heller en sygdom der kan smitte fra en angrebet pony, ned i jorden og op i en ny. Dette bekræftes også af den omstændighed at alle ponyer der har opholdt sig herhjemme i sommers og gået sammen med de "syge" fra deres hjemkomst, ikke er blevet angrebet, så endnu en ting at glæde sig over ud over glæden ved at behandlingen virker og det går godt fremaf

D.18. Januar. I dag sluttede vores dyreassistentelev Signe sit praktikophold hos os, vi ønsker Signe held og lykke fremover. Vi brugte Sines sidste dag til endnu engang af få gennemgået de ponyer vi har haft i behandling for "white Line disease", til vores store glæde var der ingen "tilbagefald" alle var i kraftig bedring og flere af dem kunne beskæres således at hovene faktisk er ved at antage sin normale og sunde form.

D. 17. Januar. Så er vi hjemme igen efter en dejlig hingstekåring i Holland.


En flot og imponerende show-ring

D. 10. januar 2008. Så er vi på vej til den Hollandske hingstekåring, mere herom når vi kommer hjem.


Stjernens Carlos da han fik sin 1. præmie i 2005. Han vil blive fremstillet igen i år, det bliver spændende.

D.4/1 2008. Så har smeden været her!! Det var MEGET positivt. Alle ponyerne var i bedring, alt det dårlige var væk, så vi skal blot fortsætte vores intensive behandling. Dette betyder jo fortsat stort arbejde men det er jo skønt når det går fremad. Der lægger jo så de næste måneder, et stort beskærer arbejde efterhånden som hovene vokser og "skævhederne" kan koorigeres. Som jeg vist har nævnt tidligere, er en af "side gevinsterne" ved sådanne en lidelse, at man nødvendigvis har ponyerne mere i hånd end man ellers ville have haft. Alle 19 ponyer opførte sig eksemplarisk og stod som om de aldrig havde lavet andet end at få ordnet hove, herligt!!!

Vi vil starte med at ønske alle et godt nytår. Håber alle er kommet godt ind i det nye år.
Som altid er det jo spændende hvad det nye år bringer. På pony "fronten" har vi jo planer om at deltage de sædvanlige arrangementer som plageskue, hingste kåring, hoppekåring, materialeprøven og store hestedag. Som noget ekstra har vi også planer om at deltage i det internationale shetlandspony show i Tyskland. På det personlige plan bliver der, det kommende år også flere "arrangementer". Således vil vi d. 20.april fejre mine forældres guldbryllup, allerede to dage senere skal Tina fejre sin 18 års fødselsdag. I november måned runder jeg et skarpt hjørne og vil i den forbindelse holde åbent hus d. 22. november, så til dem der har lyst til at fejre min 50 årsdag, så sæt straks X i kalenderen.

D.3/1 2008. Som tidligere nævnt, slås vi jo i øjebikket med "white Line disease". Jeg glæder mig meget til i morgen hvor vores smed kommer for at tjekke hovene på de 19 ponyer der er angrebet. Det er min egen fornemmelse at det går godt fremad men det bliver spændende at høre smedens dom. Mere herom senere.

Vi er nu også begyndt at glæde os til den årlige tur til den Hollandske hingstekåring, igen i år er vi en flok "Danskere" der har valgt at tage turen sammen. Det bliver sikkert rigtig hyggeligt, også spændende da Wilfried har valgt at fremstille Piraat Liebas, Stjernens Carlos , Larsto van de Berkenhoeve, og Shadow van Drieoka. Alle hingste der har stor interesse for os.

Sidste nyt 2009

Sidste nyt 2007