Sidste nyt 2021

D 10/4 2021.En fantastisk dag hvor vores dejlige mini hoppe Stjernens Overglow fik endnu en søn godkendt til avl i Sverige:


Stjernens Overglow

Stjernens Mini- Olrik som vi hart sammen med stutteri Hasselbo, er i dag blevet kåret i den Svenske avlsforening.


Stjernens Mini- Olrik
Kåret i Sverige med 40 point
Far: Bommel v. Ens
Mor: Stjernens Overglow

Kæmpe stort tillykke til Annli og Magnus og tak for et fantastisk forarbejde og fremvisning.

Anneli og Magnus Stuteri Hasselbo har virkelig formået at gøre ham klar til kåring, så han stod optimalt på dagen, skønt at se hvor godt denne lille deng har udviklet sig.

For mig er denne kåring speciel betydning da han er barnebarn til min første shetlandspony hoppe LL.Lindegårds Olerose, som jeg købte i 1987. Hun var selvsagt noget helt specielt for mig som min første shetlandspony. Hun havde det skønneste temperament og leverede mange kvalitets ponyer der gennem årene opnåede flotte resultater, en af dem Stjernens Overglow har leveret en perlerække af dejlige føl og er altså nu mor til to godkendte mini hingste i Sverige


Kåret i 1.Kl.x. og Champion i 1990 og 1991.


Stjernens Mini-Owen
Far: Larsto van de Berkenhoeve
Mor: Stjernens Overglow


Stjernens Mini-Orsom
Nu 5 dage gammel

D. 16. marts 2021. Året første føl kom i nat.

Stjernens Mini-Orsom


Et skønt lille brunt hingstføl efter Melkers BB King og ud af Stjernens O´hare

Foråret er på vej og vi er begyndt at flytte vores ponyer fra deres vinterfolde til forårsfolde, det elsker de, ny fold = fest!

Vi har nu også taget de første hopper på stald til foling, så vi kan have vidoe overvågning på dem om natten, en fantastisk spændende tid.


Her er det Stjernens Well Done der nyder den nye fold.

D. 18. februar 2021 måtte vi sige farvel til vores skønne Champagne. Hun udviklede desværre fedtlever, mistede sit føl og på trods af indlæggelse og intensiv behandling lykke det ikke at redde hende. Det er et stort savn både i forhold til hende skønne glade sind og i forhold til hendes spændende avlsfremtid. Må hun hvile i fred.


Stjernens Champagne

Selv nu hvor vinter pasningen er på sit højeste kan jeg mærke hvordan spændingen og forventningen til den kommen folingssæson vokser, maverne bliver større og større på de drægtige hopper og vidner om at det faktisk ikke varer så længe inden de nye føl kommer til verden. Føl i vente 2021.
Med det følger også tanker om den kommende bedækningssæson, men for at være ærlig så har jeg hele vinteren overvejet hvilke kombinaioner der vil være spændende den kommende sæson. Derfor har vi også allerede disponeret i forhold indlejning af hingste og kan i den forbindelse med glæde fortælle at der er flere nyheder og spændende hingste, som vil stå til rådighed.

Det er med særlig stor glæde at jeg kan præsentere den mushroom farvede hingst Dieter v.d. Hoorn som vil virke på Stjernen i 2021.


Dieter v.d. Hoorn RS 656
FOTO: Jenna Vainiopää på foranledning af ejer Anna Svensson
Dieter måler 91 cm og har et pibemål på 13,5. Kåret i Sverige med 40 point

Vi kan også glæde os over at den lille silver farvede hingst Damsgaardens Wonderful Sheik igen vil virke hos os i 2021.


Damsgaardens Wonderful Sheik

Sidst men ikke mindst vil jeg med glæde præsentere vores nye avlshingst Christian af Jäboruder
Vi håber at kunne fremstille ham til Dansk kåring i foråret 2021, alternativt må han sit første år i DK bruge sin Svenske kåring og bedække som EU hingste.


Christian af Jäboruder

Se i øvrigt de opdaterede listerne over de hingste der vil virke på Stutteri Stjernen i 2021.

Muligvis vil listen over de hingste der er til rådighed ændre sig i løbet af foråret da vi pt. har flere hingste end vi selv kan anvende,
hvorfor der vil være mulighed for at leje nogle af dem, se hingste udlejning 2021. Enkelte vil der også være mulighed for at købe, se salgssiden 2021

I dette nye år vil vi fortsat bestræbe os på at mindske antallet af ponyer, stille og roligt uden overhovedet at overveje aflivning eller "panik salg", kun salg til familier hvor vi tror på at vores ponyer får det godt. Mange af vores avlshopper nærmer sig pensions alderen, de skal nyde deres Otium her hos os eller hos andre hvis den helt rigtige mulighed byder sig. Det var tilfældet for Neeltje.

Neeltje T.D. er gået på pension.

Neeltje er født 22/5 1998. Vi købte hende af vores gode venner Karin og Wilfried Ten Dam i 2012. Hun har givet os 8 dejlige føl og er nu drægtig med sit sidste føl da vi har valgt at hun skal have lov til at gå på pension og nyde sit otium. Denne beslutning blev taget hurtigt og tidligere end forventet da det helt rigtig pensionist hjem tilbød sig. Neeltje elsker at være "inde-pony" og nu kan hun nyde livet hos Hanne Juul Larsen med egen stor boks hver nat og en lille vallak ven for livet. Bedre Otium kunne jeg ikke ønske for Neeltje og ej heller selv tilbyde hende.


Kåret i 1. klasse med 45 point. OverAll Champion 2013


22 år og stadig smuk. Sommeren 2020

Som beskrevet ovenfor vil vi stille og roligt bestræbe os på at mindske antallet af ponyer, det betyder dog ikke at vi stopper med at avle men fortsætter med avlen dog i lidt mindre omfang.
Det at avle er vores livselisir og det kan vi ikke undvære.
Vi vil fortsat tage ansvar for de føl der fødes her, aldrig overveje aflivning af hingstføl for at mindske antallet men måske vælge at kastrerer dem tidligere så de er klar, den dag det rette hjem tilbyder sig. Da mange af vores ponyer nærmer sig pensions alderen vil der også ske en naturlig afgang selvom vi har flere skønne ungdyr på vej.

Siden "Året der gik 2020" er nu lavet, et specielt men også meget betydningsfyldt år.

ÅRET DER GIK 2020

Først og fremmest godt nytår.

Sidste nyt 2020

Sidste nyt 2019

Sidste nyt 2018

Sidste nyt 2017

Sidste nyt 2016

Sidste nyt 2015

Sidste nyt 2014

Sidste nyt 2013

Sidste nyt 2012

Sidste nyt 2011

Sidste nyt 2010

Sidste nyt 2009

Sidste nyt 2008

Sidste nyt 2007

Året der gik 2020

Året der gik 2019

Året der gik 2018

Året der gik 2017

Året der gik 2016

Året der gik 2015

Året der gik 2014

Året der gik 2013

Året der gik 2012

Året der gik 2011

Året der gik 2010

Året der gik 2009

Året der gik 2008

Året der gik 2007

Året der gik 2006

Året der gik 2005

Året der gik 2004